Ve vystavovatelské i přednáškové části zastupovali Českou barmanskou asociaci především členové sekce Czech Teatenders. Ti se ve složení Jiří Boháč, Libor Andla a Honza Zlámaný ujmuli v pořadí druhé přednášky, jejímž tématem byla čajová mixologie. Posluchači se mohli inspirovat prezentovanými mixologickými principy i ochutnávkou drinků obsahujících domácí čajové ingredience.

Na stanovišti České barmanské asociace se pak po celou dobu trvání eventu odehrávala oficiální prezentace prvního českého čajového likéru Metelka Tea Spirit, jenž je společným projektem členů sekce Czech Teatenders a známého moravského lihovarníka.

„Likér v sobě snoubí chuť gruzínského celolistého černého čaje, čisté chilské brandy a lipového medu z Moravy,“ vyjmenoval jediné tři složky likéru vedoucí českých teatenderů Jiří Boháč. Kromě něj a Milana Metelky se na zrodu produktu podílel Petr Sič, zakladatel sdílené čajové zahrady v gruzínském Kvenobani, a Jiří Nenutil, historik a majitel pražské Čajovny U Legionáře.

Vůni Metelka Tea Spirit tvoří jiskřivá směsice brandy a medu. První lok přinese květnatost sladkých hroznů a lipové aleje. Teplo v hrdle doprovází medové tóny gruzínského čaje, které se po dvou vydechnutích transformují v příjemně svíravý finiš tančící po patře.

Organizátoři Prague Bar Show ihned po jejím skončení oznámili termín příštího, jubilejního desátého, ročníku – půjde o úterý 22. září 2020, místem konání se opět stane smíchovský Národní dům.