„Kategorie rumu v České republice meziročně roste od roku 2013. Podle monitoringu britské analytické společnosti The IWSR spotřeba rumu stoupá, a to nejen v Česku, ale například i ve Francii, Velké Británii nebo Německu, které je největším trhem pro tuto kategorii v Evropě. Za rok 2017 se u nás prodalo podle nejnovějších předběžných dat přes 18 milionů litrů rumu (započítány jsou všechny druhy rumů – tmavé, světlé i spiced) a v roce 2018 se čeká další mírné zvýšení prodejů. Rum zkrátka stále patří mezi nejoblíbenější a nejrozšířenější destilát, jenž oslovuje široké spektrum konzumentů. To dokazuje i každoroční narůstající obliba naší akce Rumfest by Barlife, jež se letos koná už popáté,“ říká Martin Kraut, vydavatel časopisu Barlife.

V průběhu minulých ročníků prošlo festivalovými branami na deset tisíc návštěvníků a byla prezentována více než stovka různých rumových značek. Mezi nimi i naprosté novinky na českém trhu či rumy v České republice nedostupné. Na totéž se mohou těšit návštěvníci i letos. Semináře se budou opět týkat zajímavých témat, hned dva z nich povede světově uznávaný ambasador rumu Ian Burrell. Součástí programu bude také finále barmanské soutěže High Five - Flor de Caña Mixtronomy Competition. Soutěž je založena na myšlence Mixtronomy, tedy párování pokrmů s koktejly.

Rumfest by Barlife se uskuteční 19. května 2018 v areálu Žlutých lázní. V průběhu odpoledne mohou návštěvníci využít i dalších volnočasových aktivit, které jim Žluté lázně nabízí. Areál se nachází v širším centru Prahy, v Podolí, s dobrou dostupností z centra.

Program seminářů i seznam vystavovatelů a značek průběžně aktualizujeme na stránkách www.rumfest.cz.

Vstupenky lze zakoupit na webu Rumfestu a v síti GoOut.