Stalo se tak při Havana Club Flair Cupu, flairové soutěži pořádané Českou barmanskou asociací v rámci programu veletrhu Top Gastro & Hotel na výstavišti v Praze-Holešovicích.

Úkolem soutěžících bylo předvést dvě disciplíny a při každé namíchat jeden koktejl. Ve working flairu to byl drink složený z rumu Havana Club a energetického nápoje Red Bull, v disciplíně exhibition flair pak účastníci míchali volný fancy koktejl za použití minimálně 2 centilitrů rumu Havana Club. Při tom všem samozřejmě předváděli triky s lahvemi, šejkry a dalším barovým náčiním.

V juniorské věkové kategorii se za pětičlenné účasti nejlépe vedlo dvěma hostům z Polska. Z vítězství se radovala Ada Nadolska, z druhé příčky Michal Trabicki. Pohár za třetí místo si odnesl Lukáš Musil z ISŠ Slavkov u Brna.

Profesionální kategorii, do které se přihlásilo devět účastníků, ovládl šestinásobný flairový Barman roku ČR a vicemistr světa Václav Abraham. Ten zajel nejlépe hodnocenou exhibiční sestavu a ani v bodování jakosti drinku nenašel přemožitele – jeho koktejl se skládal z rumu Havana, limetkového freshe, sirupu Monin Spice Mango, ananasového džusu a barevného pepře. Druhý skončil Michal Těžký, třetí příčku obsadil Michal Novák.

Poprvé v historii flairových soutěží v Česku použili pořadatelé on-line přenos, aby výkony barmanů mohl na dálku a v reálném čase hodnotit jeden z technických komisařů. Byl jím průkopník exhibičního barmanství v Česku Martin Baťha, jemuž zdravotní stav neumožnil dorazit na místo soutěže osobně.

Soutěž se mohla uskutečnit díky podpoře partnera Czech Flair Teamu, společnosti RED BULL Česká republika, s.r.o.