Dne 19. 1. 2009 se v Městském divadle v Žatci konal 1. ročník soutěže mladých barmanů Žatecké pivo CUP 2009 pod záštitou CBA. Soutěž ve dvou kategoriích Classic a Flair vyhlásila ředitelka SOU a SOŠ, SČMSD, Žatec, s.r.o. Stanislava Želinská.

Jednalo se o 1. ročník zcela nového klání, které se již od počátku uskutečnilo pod záštitou České barmanské asociace, odborným garantem celé akce byl předseda severočeské sekce CBA pan Milan Bočkai. Její členové se podíleli na soutěži jako odborná porota a hodnotili 12 soutěžích v části Classic a 5 soutěžících v kategorii Flair. Technickou komisi soutěže zajistili: Karel Zapalač, Milan Bočkai

Jakostní komise působila ve složení: Josef Ježek, Iveta Švédová, Petr Laitner, emirentní sládek Žateckého pivovaru

Organizačně byla soutěž dobře připravena, proběhla bez závad a nedostatků. Byla ukončena kolem 14 hodiny vyhlášením vítězů:

1. místo v části Classic Jaroslav Modlík, Praha, 2. místo Michal Fric, Žatec, 3.místo Barbora Sunková, Teplice (výsledková listina www.cbanet.cz).

V kategorii Flair se na 1. místě umístil Tomáš Palička z Chrudimi, na 2. místě skončil Lukáš Panýrek, Praha, 3. místo patří Jaroslavu Modlíkovi také z Prahy.

Závěrem můžeme snad jen popřát vítězům i ostatním soutěžícím hodně zdaru a úspěchů v dalších soutěžích. Poděkovat organizátorům i komisařům za dobře odvedenou práci a hladký průběh a těšit se na příští rok, na další ročník soutěže, která se v regionu, doufejme, stane tradicí.