Milé kolegyně, vážení kolegové,



děkuji vám za zájem a účast na členské schůzi CBA ve Frymburku a věřím, že kdo přijel, dlouhé cesty nelitoval. CBA prokázala, že je vyspělým, hodnotným a celistvým sdružením profesionálů obou stran barmanského pultu. Úroveň a klima pátečního galavečera bylo velmi příjemné nejen díky důkladné přípravě a práci prezidenta CBA p. Svojanovského a zajištění hotelu Frymburk, ale především díky vám všem. Noblesa pátečního večera nebyla znát jen podle smokingů mladých pánů, šatů a účesů elegantních doprovodů, ale především podle přátelského, milého a ohleduplného chování všech přítomných. Nevím jak vyjádřit úctu a dík za podporu vydražiteli šejkru s podpisem p. Antonína Truhláře, protože pochopil, že nejde o prostředky, které vyhodil do bezedné kapsy, ale o investici do společnosti mladých a ctižádostivých lidí. Jeho postoj je o to cennější, že ve svém krátkém projevu vyslovil přání nebýt mediálně prezentován.



Děkuji všem za hladký a po několika letech příjemný průběh členské schůze, na které jsme v několika málo hodinách schválili důležité a závazné dokumenty, zodpověděli otázky, dali podněty na další práci prezidia a zvolili II. viceprezidenta CBA. V tomto bodě chci poděkovat všem, kteří s důvěrou zvedli ruku pro mou osobu. Beru tuto symboliku jako podporu směru, který CBA v posledním roce nastoupila a zároveň jako závazek vůči vám všem.



Myslím, že i elegance se kterou proběhla soutěž Grand Prix CBA byla ukázkou a vzorem pro všechny barmanské soutěže, které se budou v letošním roce konat. Na každé jednotlivé soutěži, každé akci, kde visí logo CBA, je třeba uvažovat o tom, že reprezentuje skupinu profesionálů a odborníků a musí být vždy závazkem kvality a dobře a svědomitě odvedené práce. Vím, že to není vždy lehké, ale naše snaha nesmí ustrnout v průměru.

Stejné platí i o chování členů CBA. Odznakem v klopě člověk vyjádří příslušnost ke společnosti, ale skutečného rytíře nedělá jen meč – tedy pouhé znamení nestačí. Je třeba se chovat, jednat a vystupovat vždy tak, jako kdyby každý jedinec zastupoval celou CBA, protože každá společnost je jen tak silná, kvalitní a vyvinutá, jak silný a vyvinutý je její nejslabší jedinec. Nepřísluší mi a ani nechci moralizovat a pořádat škrobené a násilně společenské akce, ale právo na zábavu jednoho končí tam, kde začíná právo na klid druhého.



Na závěr, ale nikoli jako poslední bych rád zmínil přístup a přínos partnerů CBA. Vyhnu se vyjmenování všech, protože těžko volit koho na prvním místě v seznamu uvést a výčet by byl velmi dlouhý, ale pro všechny, kteří naši akci a akce CBA obecně podporují vyslovuji jménem členů asociace velké díky ! Bez jejich stálé podpory by byla řada věcí obtížně realizovatelná.



Rok 2009 byl jmenován rokem významného gentlemana a rytíře Rudolfa Slavíka. Přál bych CBA, aby všichni členové nesli s hrdostí a důstojně reprezentovali jméno tohoto skvělého člověka, zejména svým rytířským chováním. Vám všem přeji hodně zdraví, stálý optimismus, spoustu spokojených hostů, dobrý vítr do plachet a dlouhé lety bez pádů !



S úctou Mojmír Prokeš

II. Viceprezident CBA