Hotelová škola a Vyšší odborná škola Poděbrady hostila ve dnech 5.-6.března 2008 již 7.ročník juniorské barmanské soutěže Bacardi Martini Poděbrady Cup, který zorganizovala za garance CBA, spolupráce společností Brown-Forman Czech and Slowak Republic, Poděbradka, Rauch a Monin a za podpory mnoha dalších firem, organizací a institucí.

Po příjezdu do známého lázeňského města absolvovalo celkem 28 soutěžících nejprve test alkoholu, při němž šlo o určení vzorků základních destilátů čichovou analýzou. Program pak patřil setkání se členem CBA Zdeňkem Javorským a barmanem pražského Bugsy´s Baru Martinem Babičem, kteří ochotně sdělovali mladším či začínajícím kolegům své zkušenosti od barových pultů. Příjemný večer byl zakončen bohatým rautem.

Čtvrtek 6.3. byl již ve znamení práce za soutěžními stoly v sále Domu dětí a mládeže Symfonie, kde našli své útočiště mladí barmani již podruhé. Celé dopoledne a část odpoledne se při přípravě tří porcí short drinku s použitím rumu Bacardi a tří porcí soft long drinku obsahující produkty značek Monin, Rauch a Poděbradka střídaly dvojice studentek a studentů z České republiky, Slovenska a dokonce i Maďarska. Jejich výkony hodnotili techničtí a chuťoví komisaři, z velké části členové východočeské sekce CBA.

Při slavnostním vyhlášení výsledků obdrželi všichni účastníci diplom za účast a drobné dárky, organizátoři neopomněli předat malou pozornost a přidat poděkování učitelům a trenérům soutěžících. Zazněla také slova uznání a díků na adresu garanta soutěže Martina Smolného, hlavní organizátorky Evy Keclíkové, žáků HŠ a VOŠ Poděbrady a všech, kteří se na průběhu báječné soutěže podíleli.

A pak už zazněla jména těch nejlepších. Test alkoholu se nejlépe vydařil Tomášovi Melzerovi (Labská HŠ Pardubice), nejlepší obchodní název pro svůj drink (Fruktonaja Tajna - ovocné tajemství) zvolil Pavel Kubásek (HŠ a VOŠ Poděbrady), nejlepší technickou práci předvedl Martin Kohoutek (Labská HŠ Pardubice). Na 3.místě skončila Marcela Císařová (VOŠ Opava), stříbrná příčka patří Radce Tomanové (HŠ Bohemia Chrudim) a diplom, putovní pohár a ceny za 1.místo z Poděbrad domů odvezl Tomáš Melzer (Labská HŠ Pardubice).

Další ročník prestižní juniorské barmanské soutěže se vydařil a lze si jen přát, aby se tak stalo i při ročníku dalším. Mezi milovníky míchaných nápojů by se pak mohl ujmout slogan „Na drinky jsou Poděbrady“.

Radek Drašnar