V rámci konference Hospitality & Tourism Summit 2008, pořádané dne 13. května 2008 v Top Hotelu Praha se v pozdním odpoledni uskutečnila tradiční soutěž pořádaná Českou barmanskou asociací, o. s. a společností PRAŽSKÁ VODKA & DESTILÁTY, spol. s r.o. Soutěže v míchání koktejlů klasickým i flairovým způsobem se zúčastnilo 21 profesionálních barmanů.
Soutěž byla rozdělena na dvě části dle způsobu přípravy drinku. Tentokráte se připravoval long drink za povinného použití Pražské vodky.
Nejprve svoji dovednost a um předvedli barmani, kteří nápoj připravovali klasickým způsobem práce. Jejich povinností bylo před zraky hostů a technických komisařů připravit pět porcí koktejlů. Technický komisař vždy hodnotí dodržení receptury, pečlivost a čistotu práce každého ze soutěžících. Po dokončení soutěžního koktejlu byl vždy jeden, po nafocení nabídnut přihlížejícím účastníkům konference, aby také mohli ochutnat připravený drink. Čtyři koktejly pak dostali na stůl komisaři jakostní komise. Ta vždy hodnotí jakost nápoje bez znalosti toho, kdo konkrétní nápoj připravil a posuzuje chuť, jakost, vzhled a celkový dojem nápoje.
V druhé části soutěže své dovednosti barmani v rámci flairového způsobu přípravy, tedy způsobu, který je v současné době velmi oblíben mezi návštěvníky barů pro atraktivitu technických prvků, které jsou používány. Protože každý ze soutěžících má vždy připraven samostatnou show soutěží samostatně a jeho vystoupení hodnotí tři techničtí komisaři a připravený koktejl pak tři chuťoví komisaři.
Výsledky obou dvou kategorií byly vyhlášeny v rámci společenského večera konference uspořádaném ve „westernovém“ stylu v hlavním sále hotelu.
Vítězem klasické soutěže se svým drinkem PragoPago stal Betr Bartoníček, člen Východočeské sekce CBA. Jedničkou flairové soutěže pak byl Ondřej Slapnička, člen Pražské sekce.

Vítězné drinky:
PragoPago - Petr Bartoníček
4 cl Pražská Vodka - PRAŽSKÁ VODKA & DESTILÁTY, spol. s r.o.
2 cl Bacardi Reserva - Brown Forman Czech&Slovak Republic
10 cl Mandarinková šťáva fresh
2 cl Papaya sirup Fabbri - Bosák s.r.o.
dolít Lime & Lemon juice Pago - Pago
Příprava v šejkru. Ozdoba: ovocná dekorace.

Prague Catheedrale - Ondřej Slapnička
3cl Pražská vodka
1/2 Limety přímo do skla (madlovat)
1cl Cinzano lime
1cl Malibu
Fill up Sprite