AHOLU CUP 2009 V OSTRAVĚ SE ÚČASTNILO 42 BARMANŮ


V ostravském hotelu ATOM se konala dne 4. února 2009 Mezinárodní gastronomická soutěž AHOL CUP 2009, v jejímž rámci proběhla i koktejlová soutěž juniorů. Startovalo 42 mladých barmanů z Čech, Itálie a Polska, jejichž soutěžním úkolem bylo připravit vylosovaný krátký drink a vlastní fancy drink na bázi Finlandia vodky.

Nejúspěšnější soutěžící se stala Zuzana Pavlíčková z HŠ VP Jeseník s drinkem Red Fin. V soutěži dvoučlenných družstvech zvítězili rovněž žáci z HŠ VP Jeseník – Zuzana Pavlíčková a Jan Kuruc. (další pořadí viz. výsledková listina). Ceny pro vítěze připravili firmy Brown Forman, Karlovarské minerální vody, Monin a pořádající SŠGTL AHOL Ostrava.

Soutěž byla medializována v Moravskoslezském deníku a deníku Právo. ČT 1 přinesla ve zprávách shot ze soutěže.

Soutěž, která proběhla ve spolupráci s CBA byla pořadatelem SŠGTL AHOL Ostrava a hotelem ATOM velmi pečlivě připravena. Na úspěšném průběhu soutěže se podíleli hodnotící komisaři CBA pod vedením generálního rozhodčího Jiřího Bartoně, a to Ivo Cach, Martin Eichenbaum, Bc. Marie Fabigová, Šárka Janová, Josef Ježek, Jarmila Klichová, Mgr. Hana Štanglerová a David Švábenský.


Jaroslav Labounek

garant soutěže za CBA