Na soutěžním pódiu se vystřídali čtyři baristé z českých kaváren a barů. Jejich úkolem bylo seřídit kávový mlýnek a připravit po čtyř porcích espressa a kávového fancy koktejlu, který musel povinně obsahovat minimálně 2 centilitry irského likéru Baileys a espresso.

Se zadáním si dle komisařů nejlépe poradila Adéla Mondeková z Jeseníku. Ta svůj volný drink sestavila z 2 centilitrů Baileys, espressa, rumu Brugal a pěny z bílku a tonka bean sirupu. Koktejl vítězka servírovala do polévkového talíře a ozdobila jej drcenými ořechy a švýcarským sýrem.

Poslední letošní kávovou soutěž profesionálů CBA uspořádá 22. listopadu – Džezva Ibrik Cup.

Soutěž se mohla uskutečnit díky podpoře partnerů kávové sekce CBA. Jmenovitě jsou to Stock Plzeň-Božkov s.r.o. s likérem Baileys, Karlovarské minerální vody a.s. s minerální vodou Mattoni, KRONEN PRAHA, spol. s r.o. s kávovary Carimali, Montycon gastro s.r.o. s kávovary La Cimbali, Espresso, s.r.o. s kávovary Faema a kávou Café Reserva, SCA Morava s.r.o. s kávou Café Majada, JACOBS DOUWE EGBERTS CZ s.r.o. s kávou Piazza D´Oro, GastroKafe CB s.r.o. s kávou Cellini, EuroCoffee s.r.o. s kávou Coffee Veronia, Candola s.r.o. s šálky d`Ancap, Espresso Professional s.r.o. s mlýnky Saeco, Gaggia, Macap, Kávovary.cz s příslušenstvím pro baristy, Lohas s.r.o. s čistícími prostředky Puly Caff, Zanzibar s.r.o. se šlehačkovými lahvemi iSi a produkty Monin, Josef Manner s.r.o. se sušenkami Manner, AQUALINK s.r.o. s úpravou vody Brita a ZEMAN Váhy s.r.o. s váhami.