Bůh slunce. V ostravském Národním zemědělském muzeu chystají výstavu k 50 letům nošovického pivovaru Radegast. Třešničkou expozice má být originál sochy Radegasta z roku 1931. Zatím však není jisté, že zastupitelé Frenštátu pod Radhoštěm, kde umělecký artefakt stojí, zápůjčku definitivně odsouhlasí. Radegast mezitím slaví půlstoletí existence v regálech obchodů, k padesátinám navařil zcela nové extra hořké pivo Ratar.

Zvládají to. Ještě jedna pivní (a dobrá!) zpráva ze severovýchodu republiky. Zdejší minipivovary, zdá se, přečkaly tu nejhorší krizi, a těší se na pondělní otevření restauračních zahrádek. Podařilo se jim navíc prodat hodně piva vráceného z uzavřených hospod. Ztráty počítají na statisíce a nepropouštějí.

Pražírny on-line? Těžké časy zažívají také pražírny kávy. Východisko pro světlejší budoucnost je podle pražičů jasné – posílení on-line prodeje.

Tekutý zajíc v pytli. The Glenlivet Spectra je pozoruhodné balení tří různých 20cl lahviček whisky, které palírna uvedla na trh bez uvedení charakteristik a degustačních poznámek. K těm se konzument dostane až po skončení své soukromé, lehce mysteriózní ochutnávky.

Trnkový digitál. Novotou vonícímu Muzeu slivovice, které v centru Prahy provozuje vizovická likérka Rudolf Jelínek, bude o přízeň konzumentů sociálních sítí bojovat kreativním konceptem Morava v srdci Prahy. Na svědomí ho má agentura 2Fresh.

Tvorba lístku. Jak v baru vytvořit perfektní koktejlové menu? Otázka, která by se dala rozebírat hodiny, spíš ale celé dny. Několik základních (a zásadních) bodů: nepřekračuje možnosti barmanů, je přístupné hostům a štamgastům, každý z drinků by měl být jedinečný… A doba přípravy koktejlu by ideálně neměla překročit 45 vteřin.

New York o legendu chudší. Koronavirus položil na lopatky legendární newyorský bar Pegu Club, jenž by letos oslavil patnácté narozeniny. Jak tomu často bývá u lidských obětí, také v případě podniku z Manhattanu nebyl covid primární příčinou smrti, ale onou poslední kapkou.