Citelný pokles. V Česku se letos uvaří až o dva miliony hektolitrů piva méně než loni – tehdy to bylo 21,3 milionů hektolitrů. Meziroční pokles od března do konce května má být čtyřicetiprocentní.

Není to jen tak. Cool prezentace na sociálních sítích, spolupráce s blogery, pozornosti podniku i finanční rezerva. Na jaké věci nesmíte zapomenout při rozjezdu úspěšné kavárny? Radí brněnská kavárnice.

Bratislava – Londýn a zpět. Erik Lörincz patří k legendám slovenského barmanství, ve svém oboru je celosvětově uznávanou osobností. O svých začátcích v barmanské škole Romana Uhlíře, pěstování bylinek v londýnském Kwāntu i trávení volného času si popovídal v rozhovoru s Vítězslavem Cirokem.

Koktejlová inspirace. Mojito a Bellini. To jsou dva klasické koktejly, kterými se inspiroval výrobce ochucených ciderů Frisco. Nové příchutě mají být alternativou k míchaným drinkům – Frisco totiž stačí jen vychladit a otevřít.

Podporují zážitkovou gastronomii. Moët Hennessy v Česku podpoří fine diningové restaurace. Příznivci partnerských podniků si mohou zakoupit voucher v hodnotě 3.000 korun, k němuž po znovuotevření restaurace obdrží láhev šampaňského Veuve Clicquot Brut Réserve Cuvée jako prezent. Zapojily se například Terasa U Zlaté studně, The Eatery nebo Aquarius restaurant.