Pivní business. Trocha pivních čísel pro čtvrteční ráno. Pivovar Zubr letos zdražovat nebude. Přerovský pivovar se k nepopulárnímu kroku odhodlal naposledy loni v únoru. Náchodský pivovar Primátor zase oznámil čtyřprocentní zvýšení výstavu za uplynulý rok. Nárůst výroby zajistila především zvýšená poptávka po východočeském pivu na zahraničních trzích.

Ginová trojička. Další trio zajímavých ginů na českém trhu! Základem ginu G’Vine Nouaison je vinný destilát, dále obsahuje například santalové dřevo, vetiver nebo kubébu. Španělský Le Tribute je silně citrusový, nepřekvapí tedy, že na jeho výrobu se kromě jalovce používá i citronová tráva, pomeranče, citrony, grepy, kumquaty, mandarinky a limety. Italský gin Sabatini je pak dílem rodinného podnikání. Toskánskému destilátu propůjčují aroma a chuť třeba květy divokého fenyklu, olivové listy či kořen kosatce.

Trochu tabáku? Koktejlový foodpairing se na mnoha místech, hlavně ve fine diningových restauracích, už děje. Ale párování koktejlu s vodní dýmkou? Takových podniků asi tolik nebude. Velké téma je to v brněnském baru Slast, zvláště když tam před pár dny vystřelili nové nápojové menu.

Sobota na náplavce. Pražská náplavka po zimním spánku tuto sobotu opět ožije tržištním ruchem. Kromě přehršle jedlých pochutin nebo řezaných květin na nábřeží dostanete také kávu přímo od farmářů z různých koutů světa, ovocné šťávy, mošty, čaje i rybízové víno.

Valentýn útočí. Ještě jsme se nestačili pořádně otřepat z vánočního šílenství a máme tady další marketingovou masáž, tentokrát valentýnskou. Vypadá to, že svátek zamilovaných se sluší oslavit s čímkoliv růžovým. Zkusit můžete bublinky nebo tichá vína od Bohemia Sektu, růžovou horkou čokoládu v Costa Coffee, pink gin s růžovým tonikem nebo speciální drinky s minerální vodou Mattoni (nerůžovou).