Tady si připlatíte. Jsou stařená v sudech po destilátu, obsahují klidně i 50 procent alkoholu a často se jich uvaří jen několik desítek nebo stovek lahví. Tohle jsou údajně nejdražší piva na světě. To vůbec nejdražší vyrobili z vody z antarktického ledovce.

To se povedlo. Dlouhá desetiletí pivovar v Kamenici nad Lipou pustl a postupně se z něj stávala ruina. Až jej před pár lety zachránil soukromý investor a jeho štědře narozpočtovaná rekonstrukce. Nyní je z historické budovy architektonická dominanta městečka.

Kdo ji vyzkouší? Café Cult – tak zní název hamburské kávové značky, která je nově k dostání i v České republice. V portfoliu naleznete třeba marcipánové cappuccino nebo africkou perlu z Keni.

Všeho s mírou. Zelený čaj je parádní nápoj, to vám naši teatendeři vysvětlí raz dva. Pokud to ale s jeho konzumací přeháníte, můžete si podle tohoto článku zadělávat na zdravotní problémy. Jaké?

Whisky finance. Česká whisky Trebitsch láká investory skrze investiční fond. Nabízí jim zajímavé zhodnocení peněz výměnou za kapitál pro rozvoj firmy. Pokud nad investicí přemýšlíte, pak berte na vědomí, že na ni potřebujete minimálně jeden milion korun.

Pepsi mění vzhled. Plechovky s nízkokalorickými variantami Pepsi se budou zanedlouho pyšnit modernizovaným designem. Zájem lidí o nízkokalorické verze kolových nápojů totiž roste a značka na to reaguje. První redesignované Pepsi v regálech obchodů spatříte na začátku února.

Vaříme s vínem. Polévky, ryby, grilovaná jídla, saláty i dezerty – tam všude se dá v receptuře použít víno. Kuchařka Víno ve sklence a na talíři od Kristiny Šemberové obsahuje takových receptů 76. Vína k hotovým jídlům pak doporučuje špičkový sommelier Tomáš Brůha.