Pivovarská story. Od poradenství v oblasti cestovního ruchu k vaření piva. Jiří Srb je majitelem pivovaru Falkenštejn z Krásné Lípy v Českém Švýcarsku, kde vznikají piva pozoruhodných názvů jako Zkouřená čarodějnice, Náhlá smrt nebo Svižnej Emil.

Odložené zdražování. Letošní první leden znamenal skokové zvýšení spotřební daně na alkohol, v regálech ale svůj oblíbený destilát pravděpodobně ještě najdete za starou cenu. Může za to masivní předzásobení obchodních skladů. Za alkohol tak zákazníci začnou platit více až za několik měsíců.

Jalovcová serenáda. Ginový boom neutichá a distributoři prémiového alkoholu na to adekvátně reagují rozšiřováním portfolia. V Česku je nově k dostání prémiový italský gin Malfy ve třech rozdílných příchutích – po citronech, růžových grepech s rebarborou a sicilských krvavých pomerančích.

Atraktivní turistické cíle. Chcete poznat pětici typických českých produktů z kategorie Rodinné stříbro přímo v místě jejich vzniku? Tady je článek s turistickými tipy, jak si návštěvu co nejvíc užít. Do úzkého výběru portálu Kudy z nudy se dostalo i české pivo a Becherovka.

Spokojenost ve Starém Plzenci. Úspěšné období má za sebou Bohemia Sekt. V každém z předchozích dvou let se totiž firmě podařilo prodat více než 29 milionů lahví šumivých i tichých vín a nealkoholických nápojů. Nejprodávanější kousek asi nikoho nepřekvapí – masově oblíbená „Bohemka“ demi sec, které se loni vypilo přes 7 milionů lahví.