Vizovická likérka Rudolf Jelínek letos kromě tradičního International RJ Cupu pořádá zcela novou soutěž nazvanou World Slivovitz Cup – Cocktail and Image Competition 2019. Její účastníci mají za úkol vymyslet a namíchat drink na výše uvedené téma, jehož bází je pětiletá kosher slivovice R. Jelínek. Hotový koktejl poté vyfotí a snímek zašlou organizátorům.

Kvalita fotografie a její prezentace na sociálních sítích je v tomto klání velmi důležitá. Po deadlinu stanoveném na 15. září totiž pořadatelé každému soutěžícímu sečtou všechny získané lajky na facebooku, instagramu a youtube, za což udělí rovnou polovinu celkového hodnocení. Dalších dvacet procent hodnocení tvoří posouzení od české fotografické superstar Tomáše Třeštíka, stejný díl připadá na názor barmana a brand ambasadora vizovické likérky Achima Šipla a zbývajících deset procent pokryje pohled marketingového ředitele společnosti R. Jelínek Miroslava Motyčky.

Už teď je jasné, že koktejlové fotosoutěže se zúčastní několik desítek barmanů z různých koutů světa. „Rozeslali jsme celkem 80 lahví do 35 zemí. Minimálně u poloviny příjemců víme, že nám fotografii jistě pošlou a řada z nich tak již učinila. Při oslovování jsme využili našich známostí i kontaktů od České barmanské asociace,“ uvedl za organizátory Achim Šipl s tím, že soutěž je primárně určená barmanům působícím za hranicemi České republiky, avšak někteří z nich jsou Češi.

Průběžně se rozrůstající galerie je k vidění na facebookové stránce, kde si můžete vyhlédnout své favority a podpořit je virtuálním palcem či srdíčkem. Vítěze pořadatelé vyhlásí v úterý 17. září na International RJ Cupu ve Vizovicích. Hlavní cenou pro vítěze je třídenní pobyt na letošním Bar Conventu v Berlíně.