Beefeater Pink je vyráběn a destilován v Londýně pod dohledem master distillera Desmonda Payna, známé osobnosti světa ginů. Při tvorbě se Payne inspiroval kreativitou a tvůrčí zvědavostí zakladatele značky Beefeater, Jamese Borrougha. Původním povoláním lékárník Borrough během svého působení na pozici palírníka vyrobil nespočet lihovin, například malinový gin, cherry brandy, British Brandy či mátové bittery. Beefeater pokračuje v jeho vášni propojovat řemeslnou práci s experimentováním a představuje tento nový, přírodně ochucený jahodový gin pro novou generaci konzumentů. Ti stále častěji vyhledávají zajímavé a komplexní chutě, proto je Beefeater Pink pro své lahodné tóny, originalitu a jasnou barvu alternativou ke klasickému ginu.

Beefeater Pink voní po čerstvých jahodách, které jsou cítit také v chuti a doplňují tak nahořklou chuť botanicals zastoupených zejména jalovcem. Tóny citrusových plodů pak pomáhají dotvořit vyváženou chuť ginu. Nejlépe chutná smíchaný s tonikem v drinku Pink&Tonic. Pro jeho přípravu je potřeba sklenice plná ledu s 5 cl Beefeateru Pink, dolitá 15 cl tonicu a dozdobená plátky jahod. Vychutnat Beefeater Pink si lze i samotný na ledu či s rose lemonade, vždy doplněný o čerstvé nakrájené jahody.

Pro zdůraznění světle růžové barvy je gin umístěn v průhledné láhvi ozdobené logem s graffiti v šablonovém výtvarném stylu stencil art. Láhev zachycuje kontrast mezi tradičním a moderním, jež je typické pro Londýn, domovinu značky Beefeater. Beefeater Pink je první inovací uvedenou nově vzniklým subjektem The Gin Hub, který propojuje tři značky ginu skupiny Pernod Ricard: Beefeater, Plymouth a Seagrams’s gin.