Podle něj podnik není založen na nějakém speciálním konceptu, dávají si tam však záležet na tom, aby se hosté ve Spiritu cítili vlastně jako doma v obýváku. Prvořadým úkolem personálu je kromě obsluhování vytvářet pohodu a přátelské ovzduší.

Koktejlové menu je založené na vlastních signature drincích, z nichž některé jsou variacemi na klasické počiny předchozích barmanských generací. Jedním takovým je i Rumtinez, twist na Martineze. Zatímco receptura originálu pocházejícího z druhé poloviny 19. století je založená na ginu a vermutu, bází Rumtineze je karibský rum Saint James Royal Amber a italský vermut Punt e Mes. Oba výrobky v České republice distribuuje vizovická likérka Rudolf Jelínek.

„V původním drinku převažuje obsah vermutu nad ginem, my jsme jejich poměr otočili. V baru nám z destilátů nejvíc chutná právě rum, proto jsme se pustili do tohoto twistu,“ říká Martin Gregor ke koktejlu sladce-hořké chuti a doplňuje, že u hostů se těší docela velké oblibě.

Jeho gastronomická pouť začala údajně již kdysi dávno na jeho rodném Slovensku. Jak bývá v gastronomii zvykem, startoval na těch nejnižších pozicích jako brigádník v cateringové firmě. Tam se také poprvé objevil ve funkci barmana a pokračoval v ní i v bratislavském podniku BeBoss. Strávil dvě léta v plážovém baru na nábřeží Dunaje, přímo pod slavným Ufem. V Brně působí dva roky. „Nechtělo se mi do Prahy, tam jezdí všichni. A v Brně jsem moc spokojený. Příjemné město i lidé, v baru skvělý kolektiv. Co víc si přát,“ dodává Martin Gregor na závěr.


RUMTINEZ

3,5 cl Saint James Royal Amber
2,5 cl vermut Punt e Mes
1 cl Cointreau
0,5 cl citronový fresh
0,5 cl Maraschino
citronová kůra


Osmidílný seriál představuje drinky obsahující alespoň jednu položku z distribučního portfolia společnosti R. Jelínek