"Naší vizí je i nadále Prague Bar Show jako největší a nejlepší B2B obchodně edukační událost v České republice. Abychom dokázali udržet nastavený standard, ba jej i překonat, čeká nás v letošním ročníku opět několik desítek vystavovatelů, pestrý program, ovšem i několik změn," říká za pořádající magazín Barlife jeho vydavatel Martin Kraut. Prague Bar Show se letos uskuteční 31. října a 1. listopadu.

Lokace:
Hlavní změna spočívá v lokaci. Výrazné rozšíření vystavovatelských ploch přispěje k většímu komfortu všech návštěvníků, vystavovatelů a nabídne i možnost rozšířit program o další semináře a specializované zóny. Sedmý ročník se bude konat v areálu Pragovky, bývalé tovární haly světoznámé firmy Praga v pražských Vysočanech. Kromě větších vystavovatelských prostor je i neméně důležitá lepší přehlednost a snadná orientace. Lokalita je snadno a rychle dostupná MHD (v blízkosti zastávky metra, autobusu i tramvaje), nabízí možnost parkování pro veřejnost a dostatečné zázemí pro vystavovatelské firmy (samostatné parkoviště a zázemí).

Specializované zóny:
Coffee Professionals Boutique není pro návštěvníky žádnou novinkou, poprvé však půjde o ucelenou samostatnou zónu, kde budou baristé, pražírny, distributoři kávy nebo výrobci profesionálních kávovarů na jednom místě. Letos se přidá ještě Beer Experts Market. Podobně jako v případě Coffee Professionals Boutique půjde o samostatnou zónu, jež bude sdružovat pivní vystavovatele. Představí se mikro i minipivovary, ale také zástupci středních a velkých pivovarů.

Vystavovatelé:
Letošní Prague Bar Show se zúčastní více než 70 společností, které na svých barech představí nové značky, nové designy láhví, nové technologie, inovativní postupy.

Program:
Prague Bar Show sice vypukne až za necelé dva měsíce, na programu se však usilovně pracuje již od skončení posledního ročníku. Ten letošní se opět bude pyšnit zahraničními řečníky, kteří patří mezi špičku v oboru nápojové gastronomie a mixologie. Vystoupí například jeden z nejrespektovanějších barmanů na světě Steve Schneider ze singapurského Employees Only, který bude mít dva semináře. První na téma pohostinnosti, druhý se pak bude věnovat cestě, již je třeba urazit od barmana po majitele baru. Téma semináře Leonarda Leuciho zní Myths legends and everything you have to know about the Martini Cocktail and his evolution. Dalšími řečníky budou například Nikos Bakoulis z řeckého baru The Clumsies, Bar Shira z izraelského Imperial Craft Cocktail Baru nebo Zoltan Nagy, majitel několika podniků v Budapešti a Vídni. Návštěvníci se mohou také těšit na Master Blendera Metaxy Costase Raptise. Jak ovlivňuje tvar sklenice vnímání vína popíše na speciální degustaci zástupce společnosti Riedel Kornel Dura. Jeho seminář bude placený a podrobnější informace zveřejníme již brzy. 

Kromě zahraničních hostů vystoupí i ti čeští. Zmínit můžeme kavárníka Ondřeje Kobzu, designérku Lucii Koldovou, fotografa Františka Ortmanna či kouče Jaroslava Homolku. Součástí programu bude i zahájení pátého ročníku prestižní barmanské soutěže Diageo Reserve World Class a barmanská soutěž s ginem The Botanist od společnosti Rémy Cointreau.

Atraktivní budou i semináře v rámci Coffee Proffesionals Boutique vedené předními baristy a odborníky v oboru. Vystoupí například Gwilym Davies s přednáškou Traditional Italian espresso is dead, Tereza Balá pohovoří o tom, Kam nás zavedla třetí vlna a Ondřej Hurtík nabídne zamyšlení nad tím, zda kávový průmysl čeká hnutí připodobnitelné k vinařským autentistům. Kromě nich na pódiu Coffee Professional Boutique stanou i Jan Špalek z Rebelbean s Monikou Čeňkovou z podniku 4pokoje, kteří nahlédnou kávu z pohledů baristy a barmana. Jakub Fabián z královéhradeckého Café Na Kole nabídne svůj pohled na regionální kávovou scénu.

Vstupenky:
Předprodej vstupenek je již spuštěn. Cena dvoudenního vstupného je 550 Kč v předprodeji, případně za 650 Kč na místě. Předprodej trvá až do 30. října 2017 do 20 hodin, poté bude ukončen. Vstupenky je možné zakoupit na webu www.praguebarshow.cz. Předplatitelé tištěného časopisu Barlife mají jako každý rok vstup zdarma. Vstupenku naleznou v říjnovém čísle, které bude v distribuci od 6. října 2017.

Prague Bar Show je nejdůležitější událost a jediná akce svého druhu v České republice určena výhradně nápojovým a barovým profesionálům, pořádaná od roku 2011.