Na startu soutěže se v pátek 11. října v prostorách letňanského výstaviště v Praze sešlo deset studentů středních hotelových a gastronomických škol. Ti měli splnit hned několik úkolů. Nejdříve v blind tastingu nálevů správně určit čtveřici z osmi vybraných čajů. Poté připravit nálev klasického bílého či žlutého čaje, a nakonec připravit tři porce nealkoholického drinku obsahujícího Matcha Tea.

Podle hodnocení komisařů se nejvíce dařilo Janě Večeřové ze SOŠ a SOU Polička. Ta ve svém koktejlu nazvaném Chilling Drink kromě Matcha Tea použila domácí klarifikovaný malinový cordial, domácí bezový sirup a jasmínový výluh. Koktejl přizdobila malinovým a bezovým prachem.

Druhý skončil Matej Janíček (HA Ľ. Wintera Piešťany) a třetí místo obsadila Barbora Vaněrková z ostravské SŠ AHOL. Mezi nevšedními ingrediencemi, které soutěžící použili, nechyběly například kopřivový sirup, želé z mořských řas, hroznový fresh, domácí růžový sirup či domácí broskvové pyré.

Soutěž podpořily partnerské značky Matcha Tea, Aquila a Monin.

Další díl seriálu Junior Teatender Cupu České barmanské asociace se uskuteční 13. listopadu ve Slavkově u Brna.