Čtvrtečního barmanského klání nazvaného Makro Slivovitz Cocktail Competition se zúčastnilo 23 juniorských barmanek a barmanů ze středních škol s gastronomickým zaměřením, kteří do hlavního města přijeli z různých koutů republiky. Jejich úkolem bylo vytvořit fancy koktejl, přičemž museli použít minimálně 2 centilitry slivovice značek Rudolf Jelínek, Baron Hildprandt či Fleret.

Tematicky se akce nesla v duchu Mezinárodního víkendu slivovice, který organizuje společnost MAKRO Cash&Carry ČR s.r.o. Účelem eventu připadajícího na poslední říjnový víkend je ocenit práci českých a moravských destilatérů, již dokáží z kvasícího ovoce vykouzlit lahodnou poctivou pálenku. Tohoto tématu se drželi také soutěžící, kteří komisařům prezentovali příběhy svých drinků spojené s významem slivovice jako jednoho z tradičních národních pokladů.

Nejvíce bodů od odborné komise v konečném součtu za svůj výkon získala Barbora Kociánová z pražské SSŠG Svídnická. Její koktejl Seadew obsahuje 2cl slivovice Fleret, 2 cl likéru Italicus rosalina di Bergamotto, 2 cl yuzu pyré Monin, 1,5 cl Lemon Rantcho sirupu Monin, 1,5 cl vanilkového sirupu Monin a větvičku rozmarýnu.

Jako druhý se v soutěži umístil Jakub Valenta opět ze SSŠG Svídnická a na třetím místě skončila Nicola Carajiová ze SHŠ Bukaschool Most.

Poděkování za partnerskou podporu soutěže patří společnostem a značkám MAKRO Cash&Carry ČR s.r.o., Rudolf Jelínek a.s., Fleret, Baron Hildprandt, Karlovarské minerální vody a.s. a Zanzibar.