Bezinky, psí bez, kašička nebo právě kozičky. To všechno jsou lidové názvy květů černého bezu, který je hlavní ingrediencí letního koktejlu Kozičky. Elixír z bezového květu se vyrábí macerací květů černého bezu ve velice jemném lihu. Díky čerstvým surovinám a tradičním postupům si bezový elixír i po zpracování uchovává vysoký obsah cenných látek. A také 14,7 % alkoholu.

Kozičky (0,3 l)

Složení: 4 cl Elixíru z bezového květu R. JELÍNEK, kvalitní tonik, osminka citronu, led

Postup: Do vysoké sklenice naplněné kostkami ledu nalijte Elixír z bezového květu R. JELÍNEK a dolijte kvalitním tonikem. Na závěr vložte plátek citronu a s chutí se osvěžte.

„Díky nízkému obsahu alkoholu, čistě přírodnímu původu, osvěžujícím surovinám a jednoduchosti jsou Kozičky ideálním koktejlem ke grilování, do letního kina či jen tak pro zpříjemnění letního večera s přáteli. Kozičky si však můžete vychutnat také napříč celou republikou na Majálesu v Praze, Brně nebo Hradci Králové, hudebních festivalech, na náplavkách a letních zahrádkách,“ říká Miroslav Motyčka, obchodně-marketingový ředitel společnosti Rudolf Jelínek.

Kozičky jsou 100% přírodní palivo pro horké letní dny i noci.