Božkov Republica Exclusive White je kvalitní 38% blend karibských rumů, který pochází z pečlivě vybraných destilérií Dominikánské republiky, Trinidadu, Guyany a Jamajky. Jeho průzračnou barvu doprovází jemná, nasládlá chuť, ve vůni pak rozeznáte vanilku, karamel, bílou čokoládu a kandované ovoce. Je ideální pro přípravu míchaných drinků, avšak představuje i jeden z mála bílých rumů, jenž si lze vychutnat také samotný či na ledu.

Stejně jako Božkov Bílý, který taktéž pochází z portfolia společnosti Stock Plzeň-Božkov, se třtinový rum Božkov Republica Exclusive White hodí pro přípravu osvěžujících míchaných koktejlů. Proto dvorní barman této společnosti, Martin Vogeltanz, přišel s řadou vlastních receptů jak pro tmavý, tak i bílý blend. „Vytvořil jsem drinky, ve kterých kombinuji chutě tradičních lokálních surovin jako jsou hrušky, meruňky, maliny, švestky, ale také vlašské ořechy, či pro některé trochu překvapivě pivo nebo kopr,“ dodává Vogeltanz, přední český barman, jenž je majitelem pěti titulů Barman roku CBA a v roce 2013 se umístil třetí na koktejlovém mistrovství světa.

Třtinový rum Božkov Republica Exclusive White, který zaujme nejen svým prvorepublikovým designem, ale především skvělou chutí, je primárně určený pro bary a restaurace. Z tohoto důvodu se na trhu prozatím objeví v 0,7l provedení.

Koktejl KOPR

Kombinace rumu s tonikem je stále populárnější. Vyzkoušejte naši variantu s koprem a rebarborou, která vás překvapí nečekaně zajímavou chutí.

• 4 cl REPUBLICA EXCLUSIVE WHITE
• 3 střiky rebarborového bitters
• tonik
• kopr
• limeta

Naplňte sklenici ledem. Odměřte Republica Exclusive White, dolijte tonikem a přidejte rebarborový bitters. Promíchejte a ozdobte limetou a koprem.