Návštěvníci akce Ginfest by Barlife mají možnost strávit příjemné sobotní odpoledne ve společnosti zavedených, ale i méně známých ginů z celého světa. Dohromady budou mít možnost ochutnat více než 40 různých značek ginů a téměř 20 druhů toniku. Mezi nimi i nejžhavější novinky, mezi něž patří například Žufánkův OMFG 2018, Gin Volcanic nebo Icelandic Eagle Gin.

Ale Ginfest by Barlife není jen o ochutnávání, návštěvníky čeká také několik zajímavých seminářů s odborníky na gin. Vystoupí Martin Žufánek, který zhodnotí, kam se ginová kategorie ubírá a jaké jsou její současné trendy, dále Raissa a Joyce de Haasovy, zakladatelky značky toniků a limonád Double Dutch. Jakub Vinš prozradí, že ginových koktejlů je celá řada, a barový historik Tomáš Mozr se zaměří na nejmodernější trend nealkoholických destilátů. Na závěr proběhne řízená degustace s Tomášem Kučerou, lektorem Barlife akademie.

Veškeré semináře, s výjimkou řízené degustace, jsou volně přístupné v rámci vstupenky na akci. Degustační vzorky ginů i toniků mají návštěvníci možnost ochutnat za speciální festivalové ceny, chybět nebudou ani koktejly. Návštěvníci by se neměli zapomenout zastavit také na baru Barlife, organizátora akce, kde bude možnost zkusit si vytvořit vlastní gin za pomoci zkušeného barmana, který poradí, jaké botanicals se k sobě nejlépe hodí.

Třetí ročník Ginfestu by Barlife se koná v sobotu 24. února od 14:00 do 19:00 ve Vinohradském Pavilonu. Vstup je možný pouze od 18 let.

Vstupenky lze zakoupit na webu Ginfest a GoOut. Ginfest by Barlife organizuje Barlife, odborný časopis o nápojích vycházející od roku 2004.