K účasti se odhodlalo devět soutěžících převážně z pražských a jihočeských barů. Jejich úkolem bylo namíchat čtyři porce drinku kategorie Old Fashioned za použití minimálně dvou centilitrů whisky Johnnie Walker Red Rye Finish, přičemž celkový obsah alkoholických složek nesměl přesáhnout 7 centilitrů. Komise ve složení Robert Weis starší, Tomáš Toka a Miloš Danihelka kladla zvláštní důraz na to, aby soutěžící při tvorbě skutečně splnili parametry naplňující danou koktejlovou kategorii.

Hodnotitelé nakonec první místo přisoudili Robertu Weisovi mladšímu z Baru Neuf v rakouském Linci. Jeho drink nazvaný Let’s meet in the middle obsahuje kromě soutěžní whisky ještě hruškovo-vanilkový sirup, pomerančovo-kávové bitters, citronové oleo saccharum, badyánovo-hřebíčkový kouř. Zdobený je makronkou plněnou krémem z bílé čokolády, mandlí, a popsaného koktejlu.

„V konceptu drinku jsem chtěl zohlednit propojení dvou různých světů, Skotska a Ameriky, které se ve whisky Johnnie Walker Red Rye Finish potkávají. Tento blend je totiž skotskou whisky finišovanou v sudech po žitné, což jej zjemňuje. Na vývoji této edice navíc pracoval blender s blenderkou, to opět představuje spojení dvou protikladů, stejně jako kombinace jemného hruškovo-vanilkového sirupu s chlapskými bitters,“ prozrazuje myšlenku svého drinku Robert Weis, jenž koktejl servíroval ve speciálních nádobách na kávu.

Na druhém místě se umístil Jan Lukas z pražského baru L’Fleur a třetí skončil Jan Zlámaný z pražského podniku Crazy Daisy. Pořadí se započítává do celkového hodnocení celoročního seriálu České barmanské asociace o Barmana roku.

Porotce Miloš Danihelka ocenil, že většina účastníků zvládla naplnit poměrně nesnadné zadání soutěže. „Být velmi inovativní a držet se přitom kategorie Old Fashioned, to jde skutečně obtížně. Někteří barmani dnes ale předvedli vynikající kreativní výkon, jejich drinky byly dobré a krásně servírované,“ zhodnotil Miloš Danihelka.

Johnnie Walker Red Rye Finish je blendem čtyř whisek, včetně té, z dnes již uzavřené palírny Port Dundas, založené v roce 1813. Blendeři Johnnie Walker se nechali inspirovat intenzivní sladkou chutí amerického bourbonu, žitné whiskey a delikátní chutí skotské whisky. Blend čekal dlouhé měsíce v sudech po bourbonu a dalších šest měsíců dozrával v sudech po žitné whiskey.