Ke startu se odhodlalo devět studentů gastronomických a hotelových škol. Jejich úkolem bylo připravit dvě espressa, dvě cappuccina a dva volné kávové nápoje, jejichž povinnými složkami bylo espresso a minimálně 2 centilitry irského likéru Baileys.

S tímto zadáním se podle konečného součtu hodnotitelů nejlépe popasovala Nicola Carajiová ze SHŠ Bukaschool Most. Zároveň přebrala zvláštní cenu za největší množství projevené kreativity. Její koktejl pojmenovaný jako Brunch se skládá z likéru Baileys, espressa, likéru Amaretto, pomerančových bitters a popcornového sirupu. Drink servírovaný na konstrukci z měděných trubek dekorují sýry, slanina v čokoládě, šalotka v moučkovém cukru a vaječná pusinka připravená pomocí tekutého dusíku.

Na druhém místě se umístil Ondřej Kaňka (SOŠ a SOU Polička), třetí příčku obsadila Barbora Marie Magrelová (SHŠ Bukaschool Most). Mezi zajímavými surovinami, které soutěžící junioři použili ve svých volných drincích, se vyskytl vývar z ořechových skořápek, kandovaný zázvor, rakytníkový sirup nebo šafránové balsamico.

Za podporu soutěže patří poděkování jejím hlavním sponzorům, kterými byly společnosti Stock Plzeň-Božkov s.r.o., Mlékárna Hlinsko a.s., Karlovarské minerální vody a.s. a Zanzibar s.r.o. Partnerskými kávami byly Cellini Caffé, Café Reserva, Café Majada, Veronia Cafe a Piazza d’Oro.

Juniorští baristé budou v soutěžení pod hlavičkou České barmanské asociace pokračovat 28. února, kdy se ve Vítkovicích uskuteční Junior Mistr kávy ® - Ahol Cup 2018.