První březnový den patřil v Ostravě již 19. ročníku soutěže AHOL CUP.
Multifunkční aula GONG v Dolní oblasti Vítkovic se opět stala místem setkání mladých barmanů, baristů, teatendrů, kuchařů, a cukrářů z celé České republiky i zahraničí. Kromě těchto soutěžních klání byl pro diváky připraven bohatý doprovodný program (např. příprava zážitkového dezertu inspirovaného malířem Salvatorem Dalí šéfkuchařem hotelu Park Inn, porcování třiceti osmi kilogramového tuňáka a příprava různých pokrmů z něj atd.)
Nejpočetnější skupinu soutěžících měla kategorie barmanů. V konkurenci 29 soutěžících nejlépe svůj Sparkling Cocktail, ve kterém nesměl chybět Bohemia sekt nealkoholický bílý nebo rosé, namíchala Nikola Zlatníková ze SŠGS Nová Paka, druhé místo vybojoval Filip Jung ze SSŠG Svidnická z Prahy a třetí pohár putuje do SŠSS v Ostravě Hrabůvce pro Petra Vaňka.
Vítězná receptura Nikoly Zlatníkové:
Coco Island
1cl Monin kokosový sirup
1cl Monin lime juice
2cl Cappy pomeranč, Coca-cola
3cl Tullamore Dew
1cl Royal sunny peach
dolít Bohemia sekt rosé nealkoholický
Ozdoba: lemon grass, pomerančová kůra

Veliké díky patří nejen soutěžícím, komisařům, ale také celému týmu, který se staral o přípravu této soutěže a o zázemí všech soutěžních disciplín.
Věřím, že příští jubilejní 20. ročník bude minimálně stejně úspěšný jako ten letošní.


Za Českou barmanskou asociaci a AHOL – SŠGTL
Bc. Šárka Seibertová
garant JCC