Na Slavnosti cideru se představí především malí craftoví výrobce z Česka i okolních zemí, kteří kromě ciderů, cidrů a sider nabídnou také sortiment bio moštů a sirupů, rukodělných limonád, nebo jablečných octů. "Za naší akcí stojí především snaha podpořit lokální české cidraře, rodinné firmy a srdcaře, kteří dělají skělý cider, ale mnohdy už se jim nedaří proniknout za hranice regionu. Slavnost představuje jedninečnou příležitost prezentovat se široké i odborné veřejnosti a návštěvníci se na oplátku mohou přesvědčit o tom, že cider není jen těch pár komerčních alkoholických limonád, plných cukru a chemie," říká ředitel festivalu a zakladatel spolku Česká pecka Pavel Železný.

Od pátku do neděle zazní také živá hudba v podání DJů a pouličních muzikantů, takzvaných buskerů. Za zmínku určitě stojí mladá zpěvačka Chili s půvabným hlasem, ale z pestrého programu si vybere každý.

K dobrému fesťáku patří dobré jídlo a ani Slavnost cideru nebude výjimkou - street food, stánky i food trucky provoní náplavku a uspokojí gurmány, vegany i malé děti. Pro ně jsme připravili řadu zábavných aktivit, včetně djské školy, grafifiti workshopu, tetování na banány, nebo stánku s tajuplným názvem Strasti a slasti pravěku pod taktovkou vzdělávacího centra ArcheoPop.

Pro více informací sledujte Facebook a Instagram Slavnost Cideru, nebo navštivte web www.slavnosticideru.cz.