"Rok 2017 jsme uzavřeli s třetími rekordními výsledky po sobě. Jsem hrdý na to, že jsme opět potvrdili naši pozici experta na zdravý pitný režim a že spotřebitelé oceňují kvalitu a chuť našich výrobků," hodnotí uplynulý rok Alessandro Pasquale, generální ředitel KMV.

Skupina KMV úspěšně působí na dalších evropských trzích. Kromě České republiky je v Maďarsku lídrem na trhu přírodních minerálních vod prostřednictvím společnosti Szentkirályi - Kékkúti Mineral Water Kft. "V Maďarsku realizujeme investiční projekty ve výši 2,6 milionu EUR, například ve stáčírně Kékkúti jsme zainstalovali jednu z nejmodernějších technologií míchání sirupů v Maďarsku. V roce 2018 chceme významně rozšířit výrobní kapacitu stáčírny Szentkirályi a investovat do tohoto rozšíření zhruba 7 milionů EUR," říká Alessandro Pasquale.

V Rakousku je skupina KMV (Waldquelle) dvojkou v sektoru přírodních minerálních vod a na třetí pozici v ochucených vodách. Na Slovensku drží skupina KMV pozici dvojky na trhu přírodních minerálních vod. V Bulharsku v roce 2017 převzala skupina KMV společnost Quadrant Beverages JSC., která je v Bulharsku mj. oficiálním výrobcem a prodejcem produktů společností PepsiCo.

V roce 2017 exportovala skupina KMV své výrobky do cca 20 zemí světa. K největším odběratelům patří Slovensko, Německo nebo Rakousko, ale KMV vyváží i do vzdálenějších destinací jako Rusko, USA, Spojené arabské emiráty, Izrael nebo Austrálie. Loni KMV poprvé exportovala ochucené varianty značky Mattoni do Saúdské Arábie a po mnoha letech se vrátila na ukrajinský trh. Podařilo se zvýšit podíl prémiových značek na celkovém vývozu, zejména Mattoni a Magnesia.

V lednu 2018 se KMV staly výhradním nápojovým franšízantem a distributorem snacků PepsiCo v Česku, Maďarsku a na Slovensku a zakoupí stávající podniky PepsiCo v těchto zemích. Transakce podléhá schválení příslušných antimonopolních úřadů a očekává se, že bude dokončena v 1. pololetí 2018. Skupina KMV bude moci nabídnout klientům a spotřebitelům ucelené portfolio nejprémiovějších a nejkvalitnějších produktů, a to v různých obchodních kanálech. V ČR, SR i Maďarsku doplní svou stávající nabídku pro HORECA segment o dosud chybějící kategorii kolových nápojů.

Na konci roku 2017 se společnost Trentop Investements B.V., jediný akcionář KMV, stala daňovým rezidentem České republiky. Celá skupina společností kontrolovaných KMV se tak podrobila českému daňovému režimu, neboť jak holdingová struktura, tak její vlastníci podléhají českým daňovým předpisům.

KMV také podnikají řadu kroků v oblasti společenské odpovědnosti. Začátkem roku 2018 založily pracovní skupinu, která si klade za cíl zanalyzovat, vyhodnotit a zefektivnit systém sběru a recyklace PET lahví. Jedním z výstupů její činnosti má být návrh řešení, které navrhne možnosti zálohování nápojových obalů, tzv. depozitní systém.

Zároveň KMV rozvíjejí dopravu svých výrobků po železnici, šetrnější k životnímu prostředí. Od roku 2012 rostou objemy nákladní vlakové přepravy z Kyselky na Moravu o 20 % a díky pozitivním zkušenostem nyní KMV bude brzy dopravovat své výrobky také do Středních Čech.