Právě tento v současnosti málo rozšířený způsob byl tématem druhého ročníku Džezva/Ibrik Cupu, který se v úterý 14. listopadu uskutečnil v plzeňském Orient Coffee. Na start baristického klání pořádaného sekcí CBA – Mistr kávy se postavilo šest soutěžících v juniorské a pět v profesionální kategorii. Každý měl za úkol kromě přípravy kávy v džezvě vytvořit také volný míchaný drink.

V něm se baristé nebáli použít spoustu zajímavých ingrediencí, například kardamom, čokoládový olej, whisky, cascarový či šípkový sirup, černé pivo nebo slad.

„Soutěž profesionálů byla velmi vyrovnaná. Nakonec rozhodlo to, že Kamil Hégr přetáhl časový limit, takže z prvního místa se při dvoubodovém rozdílu radoval Adam Troubil. Třetí skončil Miloslav Čech,“ informoval o výsledcích vedoucí kávové sekce Tomáš Zahradil.

Adam Troubil se tak stal letošním Baristou roku, když zvítězil ve všech čtyřech soutěžích, z nichž se tento celoroční seriál skládá.