V baristické kategorii se představilo 19 studentů, jejichž úkolem bylo připravit dvě espressa, dvě cappuccina a za použití tlakové iSi lahve dva nápoje Espresso con panna, jehož lidové podobě se v českých zemích říká „Vídeňská káva“. Povinnou surovinou byla partnerská káva OxaPresso.

Vítězem baristické kategorie Brněnského vánočního poháru se stal Ted Zahradil ze společnosti Kávovary.cz. Na druhém místě skončila Martina Bártová z HŠVP a OA Jeseník, třetí příčku obsadil Jakub Bajer ze SOŠ a SOU Polička.

„Soutěž byla tentokrát velmi vyrovnaná. Například rozdíl mezi třetím a devátým místem činil pouhých 15 bodů z celkového tisíce. O třetím a čtvrtém místě dokonce rozhodovalo 0,8 bodu,“ uvedl vedoucí baristické sekce CBA Mistr kávy® Tomáš Zahradil.

Za podporu soutěže patří poděkování všem partnerům. Generálním partnerem byla společnost Oxalis, dalšími partnery byly společnosti Karlovarské minerální vody a.s. a Zanzibar s.r.o. Partnerskými kávami byly Cellini Caffé, Café Reserva, Café Majada, Trucillo a Piazza d’Oro. Technologickými partnery Mistra kávy jsou značky La Cimbali, Faema, Kávovary.cz, d’Ancáp, Plus Puly Caff, Brita a Váhy Zeman. Partnerskými značkami jsou i Manner a Bohemilk.

Brněnský Vánoční pohár byl poslední z osmi soutěží letošního seriálu o juniorského Mistra kávy 2019®.