Hlavní partneři:  
   
ČESKÁ BARMANSKÁ ASOCIACE
member of International Bartenders Association

« zpět

Teatendeři do Ostravy přivezli čajové koktejly

13. 4. 2017
Jak chutná pivo Sedmý schod? A jak káva Majada z dalekého Salvadoru? Jaké koktejly se dají připravit z různých druhů čaje? To všechno se dozvěděli návštěvníci dvoudenního festivalu Ostravování, který se na začátku dubna uskutečnil v ostravském hotelu Clarion, u prezentačních stánků odborných sekcí České barmanské asociace.
Na zajímavě znějící gastronomickou akci vyrazili zástupci sekcí Mistr kávy, Czech Teatenders a Czech Beer Specialist. Po jejím skončení bohužel museli být zklamáni z nízké návštěvnosti. „Dorazila sice řada studentů z místních gastronomických škol, účast další veřejnosti však poněkud vázla,“ postěžoval si vedoucí sekce Czech Teatenders Jiří Boháč.

Cílem jeho kolegů ze SmogBaru bylo ukázat návštěvníkům čaj jako plnohodnotnou součást menu i jako surovinu, s níž jde dál pracovat. Kromě degustace nálevů všech možných druhů čaje od bílých po černé teatendeři připravili také míchané drinky, které zaujmou nejednoho barmana – Pu Erh Old Fashioned, Kašmír Spritz, Pivoňkové Bellini, Matchatini nebo Afričan na malinách.

Někdejší koktejlový mistr světa Karel Mayer zase vedl workshop nazvaný Letem světem s šejkrem v ruce, členové kávové sekce pak představili kávovary značky ECM, kávové soutěže i projekt Národního vzdělávacího centra CBA.
4. - 8. 11. 2019
6. 11. 2019
WCC 2019
7. 11. 2019
WCC 2019
Svět barmanů 3/2019
Nabídka zaměstnání
Mediální partneři
Odborní partneři