Za nápoji snoubícími ovocnou svěžest s jemně sladkým medovým nádechem stojí mistr destilatér Václav Šitner, stálice historické palírny v Blatné. Pro výrobu používá výběrové ovoce ze sadů ověřených dodavatelů v Chelčicích a Lhenicích. Destilát třikrát prochází dvoustupňovou kotlíkovou destilací, aby následně po dobu minimálně jednoho roku odpočíval pro plné rozvinutí chuťových vlastností.

 

Nedílnou složkou likérů je med pocházející přímo z regionu. Blatná je totiž známá nejen okolními sady, lesy a rybníky, ale i jako domov mnoha včelařů.

 

„Pro dosažení výrazné chuti se používají přírodní maceráty z vlastní produkce, které se vyrábějí macerací sušeného zralého ovoce v destilátu. Tento proces zajišťuje získání přirozeně sladkého a voňavého extraktu,“ uvádí Adéla Krpatová, zástupkyně distributorské společnosti Premier Wines & Spirits.

 

Medovou Švestku Baron a Medovou Hrušku Baron lze zakoupit na webu www.1er.cz za cenu 785 Kč za 0,7 l.