
V pátek 21. února 2025 zemřel dlouholetý člen CBA a někdejší pedagog SŠ Brno, Charbulova Radek Bušina.
Celý jeho život byl spjatý s gastronomií a mládeží. Sám se vyučil v podniku Restaurace a jídelny Brno, v jehož strukturách pracoval například v hotelu Avion, U Jakuba, Neptun, Bolero či kavárna Grand Prix. Zkušenosti pak zúročil jako vedoucí vyhlášené Bzenecké vinárny.
Angažmá ve školství začal jako mistr odborného výcviku a stál u zrodu gastronomických oborů na brněnské škole. Později působil jako učitel odborných předmětů a zástupce ředitelky školy pro praktické vyučování.
Pod pedagogickým vedením Radka Bušiny se utvářely nejen současné významné gastronomické osobnosti z řad studentů, ale zrodily se nové soutěže zařazené do přehlídky České ručičky.
Jeho srdce intenzivně tlouklo nejen pro obor číšník, ale především pro barmany a barmanské dovednosti, pořádal kurzy a v tomto oboru také publikoval.
Při všech svých aktivitách byl vždy uznávaným odborníkem, vstřícným a dobrosrdečným kolegou, ochotným přispět radou a pomocnou rukou.
Poslední rozloučení se uskuteční ve čtvrtek 6. března 2025 ve 14.45 hodin v obřadní síni brněnského krematoria, Jihlavská 1.
Zdroj: SŠ Brno, Charbulova