Registrace je možná pomocí formuláře na webu CBA nejpozději do půlnoci této neděle 23. února.

 

Do soutěže se zájemci přihlašují se dvěma autorskými drinky v úvodní výzvě nazvané Industry Legends. Oba koktejly mají být inspirované osobnostmi světového barmanství, jejich bází je gin Tanquerray No. TEN. První o maximálním objemu 100 mililitrů má sloužit jako welcome drink v prémiovém hotelovém baru, druhý, již standardního objemu, má být připraven pomocí inovativní techniky a odkazovat k budoucnosti. Podrobnější pravidla k zahajovací challengi naleznou soutěžící v propozicích.

 

Již jedenáctý ročník prestižního barmanského klání v Česku provází řada změn. Tou největší je bezesporu změna World Class ambasadora, kdy Petra Kymlu po jeho úspěšné dekádě střídá Pavel Mandrla. Poprvé v historii se také nebude konat úvodní seminář určený pro všechny zájemce. Místo něj se ve čtvrtek 20. března pro všechny řádně zaregistrované uskuteční celodenní boot camp, intenzivní program zaměřený na rozvoj barmanských i různých měkkých dovedností. Ještě před ním, ve středu 26. února, bude v pražské Almě na pořadu dne seminář s guestbartendingem nejlepšího baru na světě dle The Woorld’s 50 Best Bars Handshake Speakeasy.

 

Změn dozná také podoba semifinále v termínu 7. až 9. dubna, jehož podoba se více přiblíží té z globálního kola soutěže. Pořadatelé účastníky rozlosují do tří skupin, v nichž absolvují semifinálové disciplíny. Z každé skupiny postoupí čtyři finalisté. Závěrečný souboj o titul jedenáctého českého World Class vítěze je naplánován na 4. a 5. června. Také v jeho rámci pořadatelé slibují několik novinek a překvapení. Nejlepší barman či barmanka pak v září poletí na světové finále do kanadského Toronta.

 

Soutěž Diageo Reserve World Class je i letos zařazena do celoročního seriálu České barmanské asociace Czech Bartenders League o Barmana roku.