Účastníci soutěže teatenderů připravovali dva druhy servírování v kategoriích klasický čaj, volný nápoj a tea/cocktail pairing. Jejich práce spočívala v přípravě porce gruzínského čaje od Petra Siče a volného hot drinku, který musel obsahovat alespoň dva centilitry likéru Metelka Tea Spirit. Jiný alkohol nebyl povolen. K čaji či koktejlu účastníci servírovali drobné kanapky, které nápoj vhodně doplňovaly.
Vítězem soutěže teatenderů se stal Kryštof Hondl ze SOŠ a SOU Polička následovaný Adrianou Zezulkovou ze Střední školy gastronomie, lázeňství a turismu AHOL a Štěpánem Benešem opět ze SOŠ a SOU Polička.
Kryštof Hondl vytvořil drink Spirit of the Underworld složený z Metelka Tea Spiritu infuzovaného chilli papričkou, Hostětínského řepovo-jablečného moštu a sirupu z červené řepy.
V koktejlové soutěži měli juniorští barmani za úkol připravit v osmiminutovém limitu tři porce fancy hot drinku a použít při tom alespoň dva centilitry bylinného likéru Hubertus. Předvedli při tom pestrou paletu metod přípravy.
Nejvíce bodů za předvedený výkon posbíraly Talina Pankratova a Sára Šmerdová ze SŠ Brno, Charbulova. Protože získaly naprosto totožné hodnocení za techniku práce, jakost nápoje i celkový dojem, rozhodl o vítězství prvně jmenované raritně až los. Bronzovou pozici bral Matěj Sedmera opět ze SŠ Brno, Charbulova.
Vítězný koktejl Fashion Orange připravovaný ve varném skle kromě likéru Hubertus obsahuje rum Black Stamp, skořicový sirup Monin, pomerančovo-zázvorovou marmeládu, citronový fresh a jablečný džus.
Celkem se Metelka Austerlitz Cupu 2024 ve Slavkově u Brna zúčastnilo 38 studentů ze středních škol s gastronomickým zaměřením. V Junior Teatender Competition se představilo 10 studentů a Junior Cocktail Competition přiměla k účasti 28 studentů.
Soutěž by se nemohla uskutečnit bez podpory partnerů, jimiž byly společnosti a značky Milan METELKA a.s., ZANZIBAR s.r.o., PepsiCo CZ s.r.o., Mattoni 1873 a.s., Aquila, Sahm, Sičaj a Bidfood.