Slavnostní ráz nové soutěže totiž umocnil značný zájem studentů. K účasti se odhodlalo hned 39 mladých gastronomů ze středních škol z celé České republiky – Frenštátu pod Radhoštěm, Šilheřovic, Českého Těšína, Opavy, Ostravy-Hrabůvky, Ostravy-Vítkovic, Jeseníku, Prahy, Uherského Hradiště, Brna, Žatce a samozřejmě domácího Havířova.

 

Jejich úkolem bylo nejprve absolvovat písemný vědomostní test a poté ve tříminutovém časovém limitu načepovat dvě půllitrová nealkoholická piva značky Birell dvěma způsoby, a sice na hladinku a nadvakrát. Součástí praktické části byla i příprava pracoviště, správný servis či komunikace s porotou.

 

Nejvíce umu za výčepem dle hodnocení komisařů převedla Nikola Jirsová ze SOU a SOŠ SČMSD Žatec. Ta také získala trofej pro absolutního vítěze soutěže. Na druhém místě skončila Nicol Tabery ze SŠ Brno, Charbulova a třetí příčku obsadila Nicol Putyerová opět ze SOU a SOŠ SČMSD Žatec.

 

V týmové soutěži se z prvenství radovalo družstvo Žatce následované SŠ Brno, Charbulova a domácí HOA Havířov.

 

Partnerem Havířovského korbelu byla společnost Stramis a pivovar Radegast Nošovice.

 

Kompletní výsledky naleznete zde.

 

Foto: Nela Peterová