Slavnostní ráz nové soutěže totiž umocnil značný zájem studentů. K účasti se odhodlalo hned 39 mladých gastronomů ze středních škol z celé České republiky – Frenštátu pod Radhoštěm, Šilheřovic, Českého Těšína, Opavy, Ostravy-Hrabůvky, Ostravy-Vítkovic, Jeseníku, Prahy, Uherského Hradiště, Brna, Žatce a samozřejmě domácího Havířova.
Jejich úkolem bylo nejprve absolvovat písemný vědomostní test a poté ve tříminutovém časovém limitu načepovat dvě půllitrová nealkoholická piva značky Birell dvěma způsoby, a sice na hladinku a nadvakrát. Součástí praktické části byla i příprava pracoviště, správný servis či komunikace s porotou.
Nejvíce umu za výčepem dle hodnocení komisařů převedla Nikola Jirsová ze SOU a SOŠ SČMSD Žatec. Ta také získala trofej pro absolutního vítěze soutěže. Na druhém místě skončila Nicol Tabery ze SŠ Brno, Charbulova a třetí příčku obsadila Nicol Putyerová opět ze SOU a SOŠ SČMSD Žatec.
V týmové soutěži se z prvenství radovalo družstvo Žatce následované SŠ Brno, Charbulova a domácí HOA Havířov.
Partnerem Havířovského korbelu byla společnost Stramis a pivovar Radegast Nošovice.
Kompletní výsledky naleznete zde.
Foto: Nela Peterová