Porota ve složení Vítězslav Cirok, Anna Postnikova a Martin Župina v minulých týdnech vybírala nejlepších 12 ze 45 semifinalistů soutěže Diageo Reserve World Class, kteří se prezentovali highball drinkem na bázi Johnnie Walker Black Label. Podmínkou bylo použití domácího cordialu, který musel splňovat požadavky na udržitelnost a neplýtvání surovinami.

 

Vyhlášení TOP 12 proběhlo v Karlovarském Hotelu Pupp, kde vítěz loňské World Class Víťa Cirok aktuálně pracuje jako Bar Manager místního Becher´s Baru. Součástí vyhlášení byl také seminář na téma Druhy kouře ve skotské whisky pod vedením whisky ambasadora společnosti STOCK Michala Marešovského.

 

Letošními finalisty jsou:

Jan Šebek, Becher’s Bar, Karlovy Vary

Bára Kulhánková, Brloh Bar, Mělník

Jan Vlasák, Liquid office, Praha

Peter Plieštik, Cafe Slavia, Praha

Luca Cerqueglini, L’fleur bar, Praha

Patrik Škamla, Becher’s bar, Karlovy Vary

Tomáš Horn, Brloh bar, Mělník

Martin Vogeltanz, Zapa bar, Plzeň

Pavel Sochor, Kro bistro, Praha

Matuš Brath, Hemingway bar, Praha

Marek Šimůnek, Crystal garden, Praha

Patrik Weis, Apotheka bar, Český Krumlov

 

„Je to velice vyrovnaná dvanáctka barmanů a jedné barmanky. Zároveň máme ve finále jak zkušené barmany, tak nováčky, kteří si finále užijí poprvé,“ okomentoval složení finálové skupiny World Class ambasador Petr Kymla.

 

Vítěz národního kola soutěže bude vyhlášen na slavnostním večeru v rámci velkého finále v Pražské Křižovatce 25. května 2023.