V rámci své návštěvy uspořádal unikátní galavečer s degustací, v rámci které představil hlavní venezuelské rumy z portfolia značky Pampero. Ty byly párovány s vybranými pokrmy – třeba českou svíčkovou nebo francouzským crème brûlée.

 

Galavečer s degustací proběhl v jedinečných prostorách restaurace ZEM, v hotelu Andaz. Hostům byl servírován například gravlax z pstruha lososovitého, tradiční česká svíčková omáčka s hovězím masem a knedlíky nebo rakytníkové crème brûlée se švestkovou zmrzlinou. Jednotlivé chody byly také párovány s drinky na bázi prvotřídních rumů z portfolia značky Pampero – a sice Pampero Blanco, Pampero Especial, Pampero Selección a Pampero Aniversario. Maestro Ronero Luis Figueroa každý z venezuelských rumů hostům nejprve představil a poté vysvětlil, k jakým jídlům se nejlépe hodí.

 

Luis Figueroa zastává velmi významnou pozici takzvaného Maestro Ronera, neboli „mistra rumu“. Jeho práce spočívá v tom, že kontroluje a dohlíží na celý výrobní proces všech rumů z portfolia značky Pampero a je odpovědný za to, aby rumy Pampero byly dokonale chuťově vyvážené, harmonické a aby každá láhev rumu chutnala stejně.

 

 Luis Figueroa se v oboru výroby rumů pohybuje již od roku 1992. V roce 2003 se stal Rum Masterem značek Cacique a Pampero a je také členem regulační rady DOC Ron de Venezuela. Za svou kariéru navštívil více než 46 zemí po celém světě, kde jako lektor rozvíjel téma rumu a hodnotil závody na výrobu rumu a dalších alkoholických nápojů. Luis Figueroa je také hostujícím profesorem na několika národních a mezinárodních univerzitách (Kolumbie a Honduras) a přednášel i na různých kongresech o technologických aspektech rumu.

 

Luis Figueroa je mimo jiné také autorem dvou prémiových rumů z portfolia značky Pampero, a sice bílého rumu Pampero Blanco a nejvyváženějšího rumu Pampero Selección 1938.

 

Historie značky Pampero sahá do roku 1938, kdy se Alejandro Hernández a Luis Toro rozhodli změnit dosavadní přístup k rumu a přijít s něčím opravdu výjimečným. Oba zakladatelé dobře věděli, že k výrobě prvotřídního rumu je potřeba několik věcí, a nejsou to jen kvalitní ingredience, ale i vhodné klima. A právě Venezuela nabízí díky harmonické kombinaci hor, džungle a pobřeží zcela ideální místo k výrobě skvělého rumu. 

 

Hernandéz a Toro inspirováni venezuelskými kovboji Llanero vytvořili unikátní rum, který se pyšnil nejen bohatou chutí, ale i do té doby zcela jedinečnou intenzitou. To vedlo Hernandéze a Tora k pozdějšímu redefinování nových metod výroby rumu a jeho zrání a stanovili nový standard pro výrobu venezuelských rumů. Ty musely po této reformě zrát alespoň 2 roky. Právě zrání podpořené teplým a vlhkým klimatem propůjčuje rumům Pampero jejich charakteristickou a komplexní chuť.