STOCK Plzeň-Božkov slaví významný úspěch na mezinárodní úrovni. Český Dynybyl Gin Violet s borůvkovou příchutí si odváží nejlepší možné ocenění – Country Winner z mezinárodní soutěže World Gin Awards 2023 v kategorii ochucených ginů. Vítězové jednotlivých kategorií se nyní utkají o titul nejlepšího ginu na světě.

 

Soutěž World Gin Awards každoročně vybírá a oceňuje ty nejlepší giny, a to v 11 různých kategoriích. Mezi ně spadá například kategorie ochucených ginů, klasických ginů nebo ginů London Dry. Český Dynybyl Gin Violet vyhrál ocenění Country Winner právě v kategorii ochucených ginů. Tato kategorie je mezi spotřebiteli čím dál více populární – téměř každá značka specializující se na výrobu ginů do svého portfolia zahrnula i ochucené verze a každým rokem přibývají další originální chutě.

 

Všech 11 vítězů v jednotlivých kategoriích se nyní utká o titul nejlepšího ginu na světě. Vítězové Icons of Gin 2023 a World Gin Awards 2023 budou vyhlášení 23. února na slavnostním večeru v Londýně.

 

„Velice nás těší, že náš borůvkový gin Dynybyl Violet uspěl tváří v tvář konkurenci a odváží si to nejlepší možné ocenění – zlatou medaili Country Winner. Česká značka Dynybyl má u nás dlouhou tradici a více než 100 let se těší oblibě mezi konzumenty všech věkových kategorií. Věříme, že bude českým spotřebitelům dělat radost i nadále a přejeme mu hodně štěstí ve finálovém kole,“ dodává Zuzana Prokopová, Group Brand Manager společnosti STOCK Plzeň-Božkov.

 

V kategorii ochucených ginů mohly soutěžit ty giny, které byly ochuceny ovocem nebo jinými rostlinnými látkami, například infuzí či macerací. Doporučený obsah alkoholu je u ochucených ginů 35 %, ale soutěžit mohly i giny s nižším obsahem alkoholu.

 

Historie české značky Dynybyl sahá až do roku 1918. Kromě borůvkového Dynybyl Gin Violet jeho portfolio obsahuje i klasický jalovcový Dynybyl Gin Original. Vítězný gin si můžete vychutnat i v novém „ready-to-drink“ míchaném nápoji v plechovce Dynybyl Violet Gin & Tonic.