„Těší nás, že jsme se od loňského listopadu stali výhradním distributorem značky Fentimans pro české a slovenské spotřebitele. Společnost ve svém širokém portfoliu prémiových produktů nabízí bohaté možnosti mixability nejen s našimi distribuovanými značkami, ale i lokálními produkty, se kterými bychom chtěli produkty Fentimans párovat. Produkty Fentimans jsou oblíbené po celém světě a spotřebitelé na nich oceňují jejich vysokou kvalitu, atraktivitu a nepřeberné možnosti mixování prémiových koktejlů, takže máme velkou radost z toho, že pro Česko a Slovensko ji nyní budeme distribuovat právě my,“ doplňuje k nově navázané spolupráci se značkou Fentimans generální ředitel společnosti Stock Plzeň-Božkov Jan Havlis.

 

Fentimans je oceňovanou jedničkou v sycených nealkoholických nápojích, která se těší velké oblibě již od roku 1905. Její produkty nabízí njlepší bary a restaurace světa. Prémiové nápoje jsou vyráběny unikátní metodou Botanical Brewing.

 

V první fázi vzniká Fentimans hledáním těch nejlepších přírodních surovin po celém světě. Poté, co jsou přírodní rostlinné látky pečlivě vybrány a připraveny k dalšímu zpracování, začíná proces botanického vaření neboli Botanical Brewing. Následuje fermentování pomocí živých kvasinek, které trvá po dobu sedmi dní v klasických dřevěných fermentačních nádobách. Díky kvasnicím, cukru a přírodní hruškové šťávě dochází k pomalému rozvoji bohaté a komplexní chuti. Jakmile nápoj projde fermentací, jsou z přírodních zdrojů extrahovány esenciální oleje a příchutě.