Dva dny plné gastronomické inspirace, současných trendů a efektivních technologií. To byl gastronomický festival Hraspo Fest, který ve dnech 18. a 19. října hostily designové prostory brněnského centra Abzac.

 

Návštěvníci se seznámili s užitečnými a úspornými kuchyňskými technologiemi určenými zvláště pro provozovny hromadného stravování. Bohatý doprovodný program pak příchozím nastínil řadu témat od zvýšení produktivity fungování velkokapacitní kuchyně přes získávání dotací na profesionální spotřebiče až po možnosti úspory energie.

 

Opravdovou lahůdkou byla show šéfkuchaře Petra Náhlíka s přípravou jehněčího hřebínku. Atraktivní prostředí multifunkčního centra Abzac podtrhli barmani a baristé, z jejichž rukou návštěvníci dostávali lákavé drinky a voňavou kávu. Slovem celou akci moderoval zkušený Petr Nárožný mladší.

 

„Hosté nejvíce oceňovali možnost vidět technologie naživo přímo v akci. Mohli se na ně podívat, sáhnout na ně, vyzkoušet si, co všechno umí. To někde nad katalogem prostě není možné,“ podotýká jednatel pořádající společnosti Hraspo Michal Hrabálek.

 

Podle něj se zkušební nultý ročník gastronomického festivalu vydařil a je tedy možné v příštím roce očekávat jeho pokračování. „Splnil naše očekávání, navíc jsme byli nadšení z krásných prostor centra Abzac. Naši přítomní partneři ze Švédska a Německa ocenili, jak vše bylo organizačně zvládnuté. Jsme proto rozhodnuti v příštím roce pokračovat oficiálním prvním ročníkem,“ uzavírá Michal Hrabálek.