Druhý ročník barmanské soutěže Diplomático & Co. startuje! Jejími tématy jsou udržitelnost, zero waste a lokální suroviny.

 

Barmani a barmanky musí do 29. září zaslat organizátorům dvě koktejlové receptury postavené na rumu Diplomático Mantuano a ginu Canaïma. Kromě nich bude povinnou složkou drinků české nebo moravské pivo či víno. Proto pro ně pořadatelé připravili dva úvodní semináře, přičemž je pro další postup v soutěži nezbytné absolvovat alespoň jeden z nich.

 

První se uskuteční 8. září ve vinotéce Moravský sommelier v Břeclavi, druhý pak 15. září v pražském pivovaru Hostivar H2. Přihlašovat se je možné zasláním e-mailu českému ambasadorovi rumu Diplomático a ginu Canaïma Lukáši Hanzlovi na adresu lukas.hanzl@upb.cz

 

Na odevzdání koktejlových receptur včetně fotky mají soutěžící čas do 29. září. Vytvořená díla organizátoři následně zveřejní na facebookovém profilu Diplomático & Co., účastníci je však také musejí prezentovat komunikačními kanály svých domovských podniků.

 

Semifinálová kola bude hostit ve dnech 25. a 26. října karlínský Warehouse#1 a 1. listopadu brněnské Atelier Bar&Bistro. Hodnotit bude porota ve složení Stanislav Harciník, Lukáš Hanzl a Tomáš Mozr. Kvinteto nejúspěšnějších účastníků postoupí do finále konané 29. listopadu v pražském klubu Jazz Dock. Tam se utkají společně s trojicí nejlepších slovenských soutěžících. Vítěz si užije výlet do Venezuely.

 

Organizátorem soutěže je společnost Ultra Premium Brands. Soutěž je součástí celoročního seriálu Czech Bartenders League o Barmana roku CBA.