Letošní kongres Mezinárodní barmanské asociace IBA s World Cocktail Championship se uskuteční od 4. do 9. listopadu v kubánském letovisku Varadero ležícím nedaleko hlavního města Havany. Českou republiku bude na šampionátu v kategorii Classic reprezentovat Jan Šebek, v kategorii Flair pak Martin Vogeltanz.

 

K české delegaci 69. ročníku kongresu se můžete zapojit i vy, pokud jste alespoň základními členy České barmanské asociace (základní členství je bezplatné). Jak na to?

 

Zašlete svou závaznou přihlášku e-mailem na adresu info@cbanet.cz a složte nevratnou zálohu ve výši 30.000 korun na osobu nejpozději do 15. srpna na účet CBA 2701733273/2010, variabilním symbolem bude vaše číslo člena CBA. Záloha slouží pro úhradu účastnického poplatku – základní balíček zahrnuje ubytování v pětihvězdičkovém hotelu, vstup na všechny kongresové aktivity a plnou penzi.

 

Poplatek však nezahrnuje letenku, kterou si účastníci s ohledem na individuální preference zajišťují sami. Letenka vychází odhadem na 16 až 25 tisíc, další poplatky, víza a pojištění pak na další dva a půl až tři a půl tisíce.

 

Pozor, po přihlášení a složení zálohy již nebude možné se odhlásit. V případě storna tedy záloha propadá v plné výši. Případného náhradníka si zajišťuje původně přihlášený účastník sám, nese také veškeré náklady spojené se změnou přihlášené osoby.

 

Delegace bude jako v minulých letech vybavena oděvy CZECH BARTENDERS TEAM (košile, trika, mikiny...) tak, aby naše reprezentace byla nepřehlédnutelná. Oblečení zůstane účastníkovi jako upomínka.

 

V příloze naleznete další možnosti a nabídky pro rozšíření programu před kongresem i po něm. Organizační pokyny upřesníme před akcí.

 

Pro všechny cestující platí povinnost před cestou vyplnit elektronický celní, zdravotní a migrační formulář na webu www.dviajeros.mitrans.gob.cu . Formulář je dostupný v angličtině a španělštině. Formulář je možné vyplnit nejdříve 72 hodin před plánovaným odletem, ale nelze vyplnit po příletu na kubu.

 

COVID19 – aktuální podmínky cestování na Kubu:

Kuba aktuálně nemá povinnost předložení očkovacího certifikátu a negativního PCR testu. Na letištích probíhá namátkové testování cestujících. Pokud se projeví pozitivita na nemoc COVID-19, cestující bude odvezen do zdravotnického center, kde absolvuje osmidenní karanténu. Přímé kontakty těchto osob musí též podstoupit karanténu ve státních zařízeních či ve vlastním ubytování za splnění podmínek izolace. O aktuálních podmínkách se informujte zde.