Bidfood Czech Republic je největším distributorem potravin v České republice s širokým portfoliem a stabilním zázemím. „Našli jsme silného partnera především pro pokrytí našich gastronomických potřeb při organizováních různých eventů. Společnost Bidfood bude také podporovat námi pořádané vzdělávací aktivity určené pro gastronomickou veřejnost,“ okomentoval nově uzavřené partnerství prezident České barmanské asociace (CBA) Aleš Svojanovský.

 

Kromě toho již je Bidfood Czech Republic dlouhodobým podporovatelem Asociace kuchařů a cukrářů, s níž má CBA uzavřené memorandum o spolupráci. Nově se tedy otevírá možnost uskutečňování trilaterálních aktivit těchto organizací. „Bidfood navíc v Kralupech nad Vltavou provozuje perfektně vybavené gastronomické studio. Dokážu si představit, že v těchto prostorech pořádáme školení pokročilých barmanských technik jako je například lyofilizace surovin. Na oplátku můžeme dát k využití naše brněnské centrum Abzac,“ dodává Aleš Svojanovský.

 

Základy partnerství položila práce na letošním společném projektu nazvaném Easy Bar Menu. Jde o nabídku večerních jídel z portfolia Bidfood sestavenou na míru barům. Pokrmy se připravují v konvektomatech prémiové značky Rational dle předem daných postupů, což klade velmi nízké nároky na, v oboru pohostinství nedostatkový, personál.

 

„Partnerství CBA a Bidfood Czech Republic je založeno na společném zájmu poskytovat barům kvalitní servis v oblasti gastronomie. Bary rádi navštěvujeme a rádi si k dobrému drinku dáme i něco dobrého na zub. Easy Bar Menu přináší hostům jednoduché, ale zajímavé menu, a provozovatelům zase zlepšení ekonomické stránky provozu těch podniků, které se zvláště v pozdějších hodinách doposud na přípravu pokrmů neorientovaly. Z partnerství tak mohou profitovat úplně všechny strany,“ upozorňuje ředitel prodeje do gastronomie společnosti Bidfood Czech Republic Radim Kopecký.

 

Easy Bar Menu představili zástupci zapojených subjektů na květnovém veletrhu Bidfood Expo, za CBA o konceptu hovořil viceprezident asociace Martin Vogeltanz. Prezident CBA Aleš Svojanovský se pak zúčastnil slavnostního otevření nové balírny ryb v Kralupech nad Vltavou, kterou společnost Bidfood Czech Republic vybavila v celoevropském měřítku těmi nejmodernějšími možnými technologiemi.