Mistrem světa v míchání nealkoholických koktejlů Mattoni Grand Drink se stal Stefan Haneder z Rakouska s koktejlem The 5 Elements. Vítěz kromě ocenění obdržel také finanční odměnu 10 000 dolarů. Český reprezentant Vítězslav Cirok s koktejlem Happiness se umístil druhý.

 

Finále 11. ročníku Mistrovství světa v míchání nealkoholických koktejlů Mattoni Grand Drink proběhlo v rámci Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary v sobotu 2. července v Mattoni Life Baru u karlovarského Vřídla. Před zraky přítomných diváků se o titul mistra světa utkalo sedmnáct nejlepších barmanů z celého světa. Kromě vítěze mezi nimi vynikl i český finalista Vítězslav Cirok, který působí jako Bar & Beverage Manager ve vyhlášeném karlovarském Grandhotelu Pupp.

 

Úkolem soutěžících bylo v časovém limitu šesti minut umíchat originální nealkoholický koktejl, jehož nedílnou součástí je minerální voda Mattoni. Ta je v Karlových Varech doma a jako hrdý partner filmového festivalu již podruhé učinila Mattoni Grand Drink zlatým hřebem svého zdejšího programu.

 

„Letošní ročník soutěže opět dokázal, že naše minerální voda je díky své výjimečné chuti a vyváženému obsahu minerálů skvělým základem každého drinku. Jsme nadšení, že jsme mohli barmanům z celého světa opět ukázat, kde se Mattoni před téměř 150 lety zrodila. O to víc, že na krásném druhém místě skončil český reprezentant Vítězslav Cirok, který právě zde působí,“ uvedl Ondřej Postránský, ředitel strategického marketingu Mattoni 1873.

 

„Mattoni Grand Drinku jsem se zúčastnil už čtyřikrát. V posledních dvou soutěžích jsem se umístil vždy na druhém místě, takže jsem tvrdě trénoval a připravoval se, abych dosáhl na první místo. A teď se to konečně povedlo. Mám obrovskou radost! Určitě to pořádně oslavím,“ řekl vítěz Stefan Haneder z Rakouska po získání titulu mistra světa v míchání nealkoholických koktejlů.

 

Díky přísným pravidlům a vysoké kvalitě koktejlů si soutěž Mattoni Grand Drink za 24 let své historie získala pověst jednoho z nejlepších barmanských klání na světě. Soutěžící barmany hodnotí odborná porota složená z prezidentů jednotlivých členských států světové barmanské asociace IBA pod vedením ředitele soutěže a hlavního komisaře Miroslava Černíka. Důraz je kladenhlavně na chuťovou harmonii, atraktivnost vzhledu a inovaci každého koktejlu.

 

„Mattoni Grand Drinku se každoročně účastní ti nejelitnější barmani z celého světa s originálními koktejly nejvyšší možné kvality. Ani tento rok nebyl výjimkou. Soutěž byla neuvěřitelně vyrovnaná a v kombinaci se skvělou festivalovou atmosférou a úžasnými moderátory – Liborem Boučkem a Petrem Nárožným mladším – tak vznikla napínavá a zábavná barmanská show. Proto mám obrovskou radost z výborného umístění našeho Víti Ciroka, který nakonec skončil druhý,“ doplnil prezident České barmanské asociace Aleš Svojanovský.

 

Výsledková listina Mattoni Grand Drink 2022

1. místo Stefan Haneder, Rakousko, drink The 5 Elements: odměna 10 000 dolarů

2. místo Vítězslav Cirok, Český republika, drink Happiness: odměna 3 000 dolarů

3. místo Alvis Cimža, Lotyšsko, drink Bloom for infinity: odměna 2 000 dolarů