Finále letošního ročníku proběhne opět v rámci Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary (dále KVIFF) v sobotu 2. července od 14 hodin v Mattoni Life Baru u karlovarského Vřídla. Před zraky přítomných diváků se o titul mistra světa utká osmnáctka nejlepších barmanů z celého světa. Českou republiku bude reprezentovat vítěz národního nominačního kola Vítězslav Cirok s koktejlem Happiness.

 

Mattoni je v Karlových Varech doma a jako hrdý partner KVIFF již podruhé učinila Mistrovství světa v míchání nealkoholických koktejlů Mattoni Grand Drink zlatým hřebem svého programu na festivalu. „Jsme nadšení, že můžeme barmanům z celého světa opět ukázat, kde se před téměř 150 lety zrodila naše značka minerální vody. Ta je díky své výjimečné chuti a vyváženému obsahu minerálů skvělým základem každého drinku. Proto si Mezinárodní barmanská asociace vybrala Mattoni jako svou oficiální vodu, jež je také nedílnou součástí všech soutěžních koktejlů Mattoni Grand Drinku,“ říká Ondřej Postránský, ředitel strategického marketingu 1873.

 

Karlovy Vary jsou také domovem letošního českého reprezentanta. Vítězslav Cirok zde působí jako Bar & Beverage Manager ve vyhlášeném Grandhotelu Pupp. V národním nominačním kole soutěže zaujal odbornou porotu svým originálním koktejlem Happiness, s nímž ve finále bude bojovat o titul mistra světa. Proti němu se postaví nejlepší světoví barmani například z Portorika, Chile či Velké Británie. O tom, kdo z nich si se stane vítězem, rozhodne odborná porota složená z prezidentů jednotlivých členských států světové barmanské asociace IBA pod vedením ředitele soutěže a hlavního komisaře Miroslava Černíka. Pod jejich dohledem musí soutěžící vytvořit originální koktejl, který je trendy, inovativní, kreativní a zároveň nízkokalorický. Na jeho přípravu budou mít 6 minut.

 

Právě díky přísným pravidlům a vysoké kvalitě soutěžních koktejlů získala soutěž Mattoni Grand Drink za dobu svého konání skvělou pověst a je dokonce považována za jedno z nejlepších barmanských klání na světě. Vítěz si navíc kromě titulu Mistra světa odveze i finanční odměnu 10 000 $. „Těší mě, že se v celosvětové konkurenci prosazují i čeští barmani, kteří se v minulých ročnících Mattoni Grand Drink dokázali několikrát umístit na stupních vítězů. Víťa Cirok se v letošním národním kole soutěže prezentoval perfektním koktejlem, a pokud svůj výkon zopakuje i ve světovém finále, má velkou šanci uspět,“ doplnil prezident České barmanské asociace Aleš Svojanovský.

 

Finále 11. Mistrovství světa v míchání nealkoholických koktejlů Mattoni Grand Drink se uskuteční 2. července od 14 hodin v Mattoni Life Baru u karlovarského Vřídla. Průvodci soutěžního dne budou moderátoři Libor Bouček a Petr Nárožný mladší. Po skončení soutěže pak návštěvníky čeká exhibice flairového barmana a člena CBA Štěpána Šimánka a ve 22 hodin Mattoni Life Bar rozezní rapová skupina PSH.