Limitovaná edice velmi vyzrálé slivovice v luxusních karafách je výsledkem druhého společného projektu likérky R. JELÍNEK a sklárny Moser. Prodej luxusního setu zahájili jeho výrobci na letošní Den otců, tedy v neděli 19. června.

 

S designovým návrhem lahve přišel umělecký šéf sklárny Moser Petr Larva, jenž jej popisuje jako méně neobvyklý a zachovávající tradiční tvarosloví lahví pro alkohol. Zlaté zdobení na karafě i skleničkách vzdává hold rodině Jelínků.

 

„Bylo pro mne nesmírně zajímavé pracovat na návrhu tvaru a dekorace zlatem ve prospěch sdělení: „Jelínek je historie i současnost, je tady i ve světě.“ Ta lahev je takovým genealogickým zápisem Jelínků,“ uvedl Petr Larva.

 

Uvnitř karafy se nachází zlatá slivovice vypálená v roce 2001, loni tedy zrála už dvacátým rokem. V sudu jí zbylo právě tak akorát na stovku lahví.

 

„Všechny lahve jsou číslovány a uloženy do pevného transportního boxu. Věříme, že spojení páleničářského a sklářského řemesla, tedy dokonalé slivovice a dokonalého křišťálu, je naprosto ideální,“ dodal Miroslav Motyčka, obchodní a marketingový ředitel společnosti R. JELÍNEK.

 

 

Lahev limitované edice R. JELÍNEK & Moser set 2022 55,4 % 0,7 l můžete koupit na webu eshop.rjelinek.cz za 39.000 korun. Možné je pouze osobní převzetí v Návštěvnickém centru ve Vizovicích nebo v Muzeu slivovice v Praze.

 

Prvním společným projektem Moseru a R. JELÍNKA byla edice 37 ručně foukaných a broušených karaf potažených bílou sklovinou uvedená na trh v roce 2020. Protože se ukázalo, že existuje řada příznivců majících o takový produkt zájem, bylo přirozeným krokem na předchozí spolupráci navázat.

 

 

Charakteristika slivovice R. JELÍNEK & Moser set 2022

 

Vůně: švestková až povidlová, s výraznými tóny dřeva, náznaky vanilky a hřebíčku

 

Chuť: jemná, suchá a teplá, cítíme švestková povidla, med a marmeládu z tmavého ovoce

 

Dozvuk: dlouhý a hřejivý, na konci lehce svíravý díky dřevu sudu

 

Destilace: 9/2001

Uložení do sudu: 12/2001

Lahvováno: 4/2022