Taková byla témata setkání licencovaných lektorů CBA, které se uskutečnilo v neděli 22. května na Ranči v Kostelanech u Kroměříže.

 

Setkání se zúčastnilo celkem 17 lidí včetně dvou nových posil lektorského týmu. Jsou jimi Dana Neničková, pražská školitelka hotelových číšníků a baristů, a také Pavel Mandrla, barman pražského Black Angel’s a nastupující rumový ambasador značky Zacapa.

 

Soustředění lektorů začalo vyzkoušením senzorické sady k určování vůní, chutí, intenzity barvy a intenzity vůně. Nejlepšího výsledku dosáhl majitel třineckého baru Destiny Milan Tomiczek. Následovaly organizační informace k vydávání certifikátů o absolvování kurzů.

 

Pracovní odpoledne završily dvě prezentace s ochutnávkou. Brand ambassador společnosti RUDOLF JELÍNEK a.s. Achim Šipl představil Revoluci v pití ovocných destilátů. Ta má spočívat v servírování slivovice a dalších ovocných pálenek ve stylu koktejlu Skinny Bitch, tedy se sodou a limetou. „Se sodou se mixují prakticky všechny známé báze. Víno, whisky, gin, vodka, pastis… Slivovici tento způsob servisu doposud míjel, my to chceme změnit. Ovocným destilátům by to mohlo přinést novou sortu příznivců z řad uvědomělých konzumentů alkoholu,“ vysvětlil Achim Šipl, zatímco posluchači ochutnávali Skinny Bitch na slivovici, hruškovici, meruňkovici a malinovici, přičemž posledně jmenovaná sklidila největší úspěch.

 

Druhou prezentaci si vzal na starost brand ambassador společnosti Zanzibar Honza Zlámaný, týkala se produktové řady prémiových cordialů Paragon. Ty obsahují exotické druhy pepřů a na jejich výrobě se podílela česká barmanská superstar Alex Kratěna. Účastníci setkání měli možnost všechny tři produkty řady Paragon ochutnat.