Účastníci soutěže pivních specialistů nejdříve absolvovali vědomostní test a poté v pětiminutovém limitu čepovali a servírovali dvě třetinková piva typu světlý ležák. Kromě prokázaných vědomostí a techniky práce se hodnotila také komunikace a vystupování nebo příprava pracoviště.

 

Vítězkou soutěže pivních specialistů se stala Anežka Havlíková ze SHŠ Bukaschool Most. Z druhého místa se radoval Jan Janda ze SSŠG Svídnická Praha a třetí příčku obsadil Radek Český z VOŠ, SPŠ a SOŠ Varnsdorf. Cenu za nejlepší komunikaci obdržela Anna Axmannová z HŠ Vincenze Priessnitze a OA Jeseník.

 

V koktejlové soutěži měli juniorští barmani za úkol připravit v šestiminutovém limitu fancy cocktail o minimálně dvou a maximálně čtyřech alkoholických složkách, za povinného použití piva z portfolia pivovaru Kocour. Celkový objem alkoholických složek v jednom drinku vyjma piva nesměl přesáhnout čtyři centilitry.

 

Nejvíce bodů za předvedený výkon posbírala Barbora Kociánová ze SSŠG Svídnická Praha. Její drink Kocourova volba obsahuje whisky Glenfiddich IPA Experiment, whisky Talisker 10yo, cordial White Penja Pepper od Monin Paragon, likér Italicus Rosolio di Bergamotto, citronovou šťávu Monin Rantcho Lemon, sirup Monin slaný karamel a pivo Kocour IPA Samurai. Ozdobu tvoří citrusové kůry a rozmarýn.

 

Na druhém místě skončila Kristýna Dluhošová ze SŠ Brno Charbulova a bronzovou pozici brala Michaela Jílková ze SHŠ Bukaschool Most. Cenu za nejlepší komunikaci obdržela vítězka Barbora Kociánová, nejlepší název koktejlu (MiciRain) vymyslela Jana Kappelová z HŠ Vincenze Priessnitze a OA Jeseník.

 

Junior Beer Competition se ve Varnsdorfu zúčastnilo 9 studentů ze středních škol s gastronomickým zaměřením, Junior Cocktail Competition pak přiměla k účasti 14 studentů. Soutěž by se nemohla uskutečnit bez podpory partnerů – pivovaru Kocour Varnsdorf s.r.o., společnosti Zanzibar s.r.o. a značek Mattoni 1873, Granini a Pepsico.