Vážení členové a přátelé CBA,

 

Česká republika aktuálně opět čelí sílící epidemii covid-19. Počty nakažených denně stoupají, v souvislosti s tím se plní jednotky intenzivní péče vážnými případy. Pro vedení této země je to ideální konstelace k uplatňování dalších restrikcí, které rozhodně není v zájmu nikoho v gastru.

 

Domnívám se, že za této situace je dodržování současných opatření ze strany provozovatelů gastronomických podniků tím nejmenším, co můžou ke zlepšení poměrů udělat. Proto chci vyzvat všechny podnikatele a jejich týmy, aby dodržovali svou povinnost a kontrolovali před obsloužením hosty svých restaurací, barů či kaváren.

 

Praxe ukázala, že samotná kontrola zabere obsluze pár okamžiků. Pokud host nedisponuje platným certifikátem o očkování, platném testu nebo proděláním nemoci, může na místě absolvovat samotest a po jeho negativním výsledku normálně konzumovat. Návod, jak správně kontrolovat, naleznete zde.

 

Pokud chcete vstup do své provozovny označit přehlednou grafikou z dílny ministerstva zdravotnictví, můžete si grafické soubory stáhnout tady.

 

Existuje velká pravděpodobnost, že se na gastronomické provozy v příštích dnech zaměří kontroly státní správy. Berte to, prosím, v potaz, a předejděte zbytečným problémům. Věřím, že společnými silami předejdeme dalšímu zhoršování situace a potenciálním lockdownům, které si nikdo nepřeje.

 

S úctou a přátelským pozdravem

 

 

Aleš Svojanovský

Prezident CBA